NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Koken makkelijker gemaakt
Een duidelijke bediening van de kookvelden maakt koken nog eenvoudiger.

Koken makkelijker gemaakt

Asogem organiseerde voor het eerst in drie jaar, de reden waarom is ons allemaal bekend, eindelijk weer een Trade Show. Meer dan 800 gasten kwamen hier met plezier naartoe. Ze ontdekten er bij Grundig een pak handige functies die het dagelijkse keukenwerk eenvoudiger maken.

Heb je een groot magazijn ter beschikking, dan is de locatie voor een eigen evenement snel gevonden. Asogem, invoerder van Grundig in de Benelux, richtte een speciale blackbox van ongeveer 1.200 m² in als pop-up evenementenlocatie. Het bleek de ideale setting om geïnteresseerde bezoekers te ontvangen, een interessante rondleiding te geven langs al het lekkers dat Grundig had voorbereid om dan te eindigen in een pop-up restaurant voor een gezellige afsluiter.

Beter bakken en braden dankzij de stoom die tijdens de kookcyclus in de oven wordt geïnjecteerd.

Complete reiniging

Duurzaamheid is niet meer weg te denken. De aandacht voor het milieu, de materialen en het efficiënt gebruik van elektriciteit, gas en water staan terecht hoog op de agenda bij de consument. Arçelik, de moedermaatschappij van Grundig, zet zwaar in op duurzaamheid en heeft zowel alle producten als alle productielijnen onder de loep genomen. Een mooi voorbeeld van deze doorgedreven aandacht betreft de volledig geïntegreerde vaatwasser GNVP4611C die een energieklasse A kan voorleggen. Eén van de interessante features van deze energietopper betreft de Corner Wash sproeiarm die dusdanig is ontworpen dat de meest afgelegen plekken en hoeken bereikt worden voor een grondige reiniging. “Dit ingenieuze ontwerp neemt alle stress rond de ideale opstelling van borden, potten en pannen in de machine weg”, klinkt het tijdens de rondleiding. “Het sproeiarmsysteem bereikt werkelijk elke hoek van de vaatwasser.”

Een optimale warmteverdeling dankzij een ventilator die gebaseerd is op technologieën uit de luchtvaartindustrie.

Perfecte maaltijden

Elke dag een lekkere maaltijd op tafel toveren, het kan wel eens een opgave zijn. Daarom ontwikkelt Grundig volop handige functies die de chef van dienst in deze taak ondersteunen. Zo zorgt de Steam Assist Cooking functie in enkele ovens van Grundig voor de nodige hulp bij het bakken van een luchtig gerecht dat krokant blijft aan de buitenkant en heerlijk sappig binnenin. “De stoom wordt tijdens de kookcyclus in de oven geïnjecteerd”, legt de fabrikant uit. “Dit gebeurt automatisch naargelang de gekozen presetstand van de oven. Het kan ook manueel tot drie keer.”

Bovendien gaat er dankzij de nieuwe binnenkant van de Hot Aero Pro ovens veel minder warmte verloren tijdens het koken. De krachtige ventilator, gebaseerd op technologieën uit de luchtvaartindustrie, stuwt de warmte door de oven met 1650 omwentelingen per minuut. Die optimale warmteverdeling is nog effectiever dankzij de combinatie van drie weerstanden: aan de bovenzijde, op de bodem en ringvormig. Het resultaat: snellere en perfect gelijkmatige garing.

Na het koken de vaatwasser in waar de Corner Wash sproeiarm voor een grondige reiniging zorgt.

Functies komen helpen

Ook aan het kookveld neemt Grundig stress weg met enkele handige ingrepen. Zo kan de chef op een eenvoudige en gerichte manier de warmte van de kookplaat instellen door de knop aan te raken en de temperatuur met minimale inspanning te wijzigen. “En door het afzuigsysteem in de kookplaat te verwerken in plaats van boven het kookveld te hangen, zorgen we voor meer ruimte in de keuken”, aldus Grundig. “Meer ruimte in de keuken is leuker koken. Bovendien verwijdert het systeem met een luchtstroom van 590 m³/u ook bijzonder effectief ongewenste geuren voordat ze vrijkomen en zich verspreiden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details