NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Koken in het midden van het restaurant
Vanop elke plek in het restaurant is (een deel van) de keuken zichtbaar.

Koken in het midden van het restaurant

Keuken en woonkamer die met elkaar versmelten tot één geheel, dat zien we meer en meer. Maar ook bij restaurants zien we een gelijkaardige trend. De keuken die zichtbaar is voor (een deel van) de tafelende gasten of zelfs meer… de keuken die integraal deel uitmaakt van de zaal. De keuze qua materialen, onder meer voor het werkblad, wordt hierdoor zeker beïnvloed.

In het gezellige Nederlandse dorpje Sint-Oedenrode, vlakbij Eindhoven, is het al natuur wat de klok slaat. De natuur en het groene landschap domineren er de omgeving en het dorp dat netjes in twee wordt gedeeld door de Dommel. Een markant marktplein met iconische gebouwen nodigt bezoekers uit tot een uitje in het dorp en het is op dat marktplein dat ook restaurant Odille is gevestigd. Het restaurant, recent opgenomen in de bekende Michelin-gids, werkte samen met Miikitco, gevestigd in Kortrijk, voor het ontwerp en de inkleding van de keuken en zij kwamen op hun beurt aankloppen bij Louis Culot.

Perfecte inbouw van de keukentoestellen en uitsparingen voor bedieningsknoppen en stopcontacten.

Dominante keuken

“Het concept van Odille is relatief eenvoudig”, legt Julie Calewaert van Louis Culot ons uit. “Een geheel open ruimte wordt gedomineerd door de open, zwarte keuken. Rondom vallen de sereniteit en elegante luxe op. Bovendien is vanuit iedere tafel en vanop elke plek in het restaurant een specifieke sectie van de keuken goed zichtbaar. Dit vergroot maximaal de interesse en de beleving van de gasten en de impact op hun restaurantbezoek.”

Black Editions

“Miikitco contacteerde ons voor Odille met de vraag de drie centrale elementen te voorzien van een zwart werkblad in keramiek”, gaat Calewaert verder. “Deze samenwerking mondde ondertussen uit in de Black Editions van Miikitco. De elementen zijn aanpasbaar naargelang de toestellen die moeten worden ingewerkt. Het is bovendien mogelijk om een logo hierin te verwerken, dat van Miikitco of dat van de eindklant bijvoorbeeld. Naast de gekende keukentoestellen is het eveneens mogelijk om bedieningsknoppen voor toestellen of verlichting en ook stopcontacten verzonken te integreren in de opgedikte randen van de werkbladen.”  

Odille werd recent opgenomen in de Michelin-gids en looft de open zwarte keuken met daarrond sereniteit en elegante luxe.

Keramiek is ideaal

Calewaert: “Een werkblad van keramiek heeft, zeker in deze specifieke setting, een groot voordeel. Het is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Hete kookpotten en -pannen mogen op het werkblad worden gezet, het oppervlak is eenvoudig proper te maken en keramiek is heel slijtvast. In deze setting, waar de elementen in de zaal van het restaurant zelf staan en dus constant voor iedereen zichtbaar zijn, zijn deze specifieke eigenschappen zeker ideaal.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details