NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Kleine accenten, grote impact

Kleine accenten, grote impact

Licht doet wat met een mens, ook in de keuken. Eerst en vooral brengt licht het nodige comfort om de dagelijkse handelingen in een keuken uit te voeren. Daarnaast is het de sfeerschepper bij uitstek. Lichtscenario’s precies afgestemd op de wensen van de gebruiker komen tevoorschijn.

In het theater en bij concerten zien we het al veel langer: lichtscenario’s waarbij verschillende armaturen en lichtkleuren met elkaar samenspelen en centraal worden bestuurd. Meer en meer sluipen de lichtscenario’s ook onze woningen binnen. Naber ontwikkelde het LIC LED-systeem, een platform waarmee het individuele verlichtingsconcepten in de keuken en in aangrenzende woongedeelten kan realiseren. “De eenvoudige plug-and-play installatietechniek maakt een snelle en ongecompliceerde montage mogelijk”, verduidelijkt de fabrikant. “Ons omvangrijk assortiment laat toe om met LIC verschillende armaturen te combineren in groepen en zo aan je klanten een geïndividualiseerde ledlichtinstallatie voor te stellen.”

Vier bouwstenen

Het LIC LED-systeem omvat slechts vier bouwstenen die naar behoeften combineerbaar zijn: converter, functionele module, besturingseenheid en armatuur. De converter met zijn verschillende aansluitingsmogelijkheden is daarbij een belangrijk item. Deze kunnen overal ter wereld op courante netspanningen en –frequenties worden aangesloten. Een functionele module geeft extra besturingsmogelijkheden. De converters kunnen met twee verschillende functionele modules worden uitgerust: module 2 en module 3. De modules bieden door een draadloze communicatie tussen de converters de gebruiker verschillende besturingsmogelijkheden. Zo maakt module 3 een besturing via smartphone-app mogelijk. Zijn eveneens beschikbaar als besturingseenheid: 1-kanaal afstandsbediening, 4-kanaal afstandsbediening, bewegingsmelder en een IR-sensor. 

Een tekening van een mogelijke verlichtingsoplossing met LIC LED.

Variatie qua installatie

De converter en de functionele modules maken het mogelijk om de armaturen, afhankelijk van de plaats van gebruik, centraal of decentraal aan te sluiten. De verschillende aangesloten besturingseenheden besturen de verlichtingssystemen afzonderlijk of naargelang een ingestelde groep armaturen. “De gewenste lichtscenario’s kunnen perfect op verschillende decentraal voorzien montagepunten snel en eenvoudig worden gerealiseerd”, voegt de fabrikant toe.

Home Base

De bediening van het LIC LED-systeem van Naber kan nu ook met de handige en eenvoudige LIC HOME BASE module. Deze laat toe om de verlichtingsscenario’s op te roepen met een mondeling commando, bijvoorbeeld aan een smart speaker zoals Amazon Echo of Google Home. Naast de mogelijkheid om te werken met een afstandsbediening of via een smartphone-app is er nu dus een derde optie beschikbaar. Net als bij het LIC LED-systeem kan de gebruiker via de LIC HOME BASE module maximaal vier armaturengroepen, of ook individuele armaturen, aansturen. 

Verschillende lichtscenario’s liggen hierdoor in het verschiet. Denk maar aan scenario’s als koken, werken of eten waarbij de lichtinstellingen van de diverse armaturen specifiek worden ingesteld. Een draadloze verbinding tussen de LIC HOME BASE module en een Zigbee Bridge maakt voice control mogelijk. Deze Zigbee Bridge krijgt zijn besturingssignalen van een beschikbare Smart Speaker. Een app op een smartphone of tablet is een alternatief voor de Zigbee Bridge.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details