NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Keukenkranen vervaardigd in de filosofie van duurzaamheid en kwaliteit

Keukenkranen vervaardigd in de filosofie van duurzaamheid en kwaliteit

Net als een spoelunit is een kraan onmisbaar in elke keuken. Met een focus op duurzaamheid en kwaliteit levert de Interior divisie van Linum Europe een ruim assortiment aan ééngreepsmengkranen met een garantie van maar liefst zeven jaar. Ze zijn vervaardigd uit RVS AISI304 en perfect afgewerkt, zodat bacteriën zich nooit kunnen nestelen. Alle kranen worden geleverd in een stevige kartonnen doos met binnenin een beschermende schuimvorm.

Zowel de Imposto als de Emblemo met zijn frontale hendel hebben een rechte vormgeving.

In de vorige uitgave werd aandacht besteed aan de spoelunits van Linum, die door interieur- en keukenbouwers gebruikt worden voor zowel projectmeubilair als huishoudkeukens. De gespecialiseerde Interior divisie van het familiebedrijf biedt ook een compleet gamma keukenkranen, waaronder verschillende types ééngreepsmengkranen in geborsteld rvs – 100 procent Made in Europe. “De Cigno met uittrekbare of aparte sproeikop heeft een rond design, terwijl de Imposto en de Emblemo met zijn frontale hendel een rechte vormgeving hebben. Cigno en Imposto zijn ook leverbaar met een hedendaagse PVD gunmetal coating”, stelt marketingmanager Robbie Naessens. “Vanuit onze visie om duurzame en kwaliteitsvolle producten te leveren, trekken we resoluut de kaart van de beste materialen. Daarom kozen we bewust niet voor verchroomde kranen, maar voor producten in roestvrij staal al dan niet met een PVD gunmetal afwerking. Dat verlengt de levensduur en vermijdt tijdrovende servicebeurten, wat de klant alleen maar ten goede komt.”

De ééngreepsmengkraan type Cigno met standaard of uittrekbare sproeikop heeft een ronde hals. Deze is leverbaar in rvs of met PVD gunmetal afwerking.

Roestvrijstalen keukenkranen

De keukenkranen van Linum zijn vervaardigd uit RVS AISI304, dat internationaal goedgekeurd is voor het contact met drink­water. Verchroomde kranen kunnen namelijk lood of nikkel in het water afgeven. “Onze keuken­kranen worden niet gegoten, maar de interne structuur is vervaardigd door het draaien en frezen van vast en geëxtrudeerd rvs. Zo ontstaat een glad oppervlak met een zeer lage porositeit, waardoor bacteriën bij het openzetten van de kraan wegspoelen en geen kans krijgen om zich te nestelen”, legt Naessens uit. “De 360 graden roterende uitloop draait erg soepel op de body en ook de koud/warm-hendel werkt feilloos.
Net als de spoelunit worden deze keukenkranen verpakt in een stevige kartonnen doos met binnenin een beschermende schuimstructuur, waardoor ze kras- en schokvrij opgeslagen en getransporteerd kunnen worden. We leveren onze keukenkranen dan ook met een garantie van maar liefst zeven jaar vanaf de dag van aankoop.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details