NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Karakter in de keuken
De ‘gekleurde’ spoelbak in Fragranit+ wint aan populariteit ten opzichte van een spoelbak in roestvrij staal.

Karakter in de keuken

Een keuken zonder spoeltafel is als een zanger zonder microfoon. Het hoort simpelweg samen. En net zoals een zanger kan kiezen uit veel muziekstijlen, zijn er ook voor de consumenten spoeltafels beschikbaar in alle mogelijke maten, gewichten en materialen. Bij Franke kan je terecht voor een spoeltafel uit onder meer roestvrij staal of het eigen ontwikkelde Fragranit+.

Laten we wel wezen, bij de planning van een nieuwe keuken is de keuze van de spoeltafel wellicht een van de eerste die op het af te werken lijstje staat. Het is dan ook één van de meest gebruikte zones in de keuken. De spoeltafel is een veelzijdig ‘toestel’ en verdient dan ook de nodige aandacht. Uit de spoeltafels uit verschillende materialen blijven consumenten toch vooral gaan voor het gekende roestvrij staal en voor het door Franke zelf ontwikkelde Fragranit+. “We zien meer en meer dat gekleurde bakken de voorkeur genieten”, bevestigt Roxanne Lalmant van Franke. “En ook de unieke eigenschappen van Fragranit+ zijn overtuigend.” 

Fragranit+, van eigen makelij, is slijtvast, ongevoelig voor krassen en bestand tegen koude en hitte tot 180° C.

Sterke punten

Bij de productie van Fragranit+ ontstaan meteen enkele van deze sterke eigenschappen. Fragranit+ bestaat namelijk voor 80 procent uit natuurlijk kwartszand, afkomstig van een hoogkwalitatieve steengroeve uit het Zwarte Woud, en voor 20 procent uit bijzonder hard acrylhars. Door kleurpigmenten toe te voegen vormt zich een decoratief geheel. Het resultaat is het vierde hardste materiaal ter wereld, na diamant, robijn en topaas. “Alle producten uit Fragranit+ zijn dan ook slijtvast, breukbestendig en ongevoelig voor krassen, koude en hitte tot 180 graden Celcius”, somt Lalmant op. “Ideale eigenschappen voor een spoelbak.”

Hygiënische troeven

Naast de eerder genoemde technische eigenschappen beschikt Fragranit+, zeker in combinatie met de eveneens eigen ontwikkelde Sanitized-behandeling, over sterke hygiënische kwaliteiten. “Door de Sanitized-behandeling worden de zilverionen die in het Fragranit+ zitten als het ware geactiveerd en voorkomen ze actief de groei van bacteriën, schimmel en slechte geuren”, legt Lalmant uit. “De resultaten zijn frappant. Fragranit+ vermindert de groei van bacteriën en microben met 99 procent terwijl Sanitized zorgt voor een vermindering van het aantal actieve bacteriën tijdens de incubatietijd, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Het onderhoud is bovendien uiterst makkelijk. Om graniet blijvend mooi te houden, is het voldoende om het oppervlak schoon te vegen met een ingezeept microvezeldoekje. Nadien grondig afspelen en uitdrogen en klaar is kees.”

Kraan, zeepverdeler en de knop voor automatische lediging krijgen een eigen stekje op de kraanwerkbank.

Details maken het verschil

Het aanbod Fragranit+ spoeltafels is groot: verschillende modellen, met of zonder afdruipgedeelte, die zowel als inbouw, onderbouw of vlakbouw kunnen geïnstalleerd worden. “Daarnaast voorzien we een reeks praktische features die hun nut dag in dag uit bewijzen”, aldus Lalmant. “Zo zijn bepaalde spoeltafels standaard uitgerust met druk- of draaiknopventielen. Anderen bieden hiertoe plaats op een extra of een voldoende ruime kraanwerkbank. De bediening van het ventiel verloopt eenvoudiger en niemand moet met de handen in het vuile (afwas)water. De kraanwerkbank beschermt bovendien het werkblad omdat de kraan, zeepverdeler en de draai- of drukknop voor de automatische lediging een eigen plaats krijgen. En het volledig vlak rvs ventielcover scoort op gebied van design en afwerking. Het past naadloos in de spoelbak, het is makkelijk in onderhoud en het biedt extra gebruikscomfort wanneer iets op de bodem wordt geplaatst.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details