NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Jetstone presenteert: Hexagon – Inspired By Nature

Jetstone presenteert: Hexagon – Inspired By Nature

Küchenmeile. De internationale producent van steenachtige werkbladen doet dat weer op het prachtige landgoed Gut Böckel.

Jetstone liet zich voor haar presentatie van dit jaar inspireren door het boek ‘Form Follows Food’ van onderzoekster en trendvoorspeller Lidewij Edelkoort. Het boek, een initiatief van composietfabrikant Caesarstone, laat fraai zien hoe kleuren en structuren uit voeding en natuur, terugkomen in actuele trends voor keukenwerkbladen.

In samenwerking met architect Perry Hanssen (Hanssen ID) vertaalde Jetstone elementen uit dat boek naar een presentatie met de titel ‘Hexagon: Inspired by nature’. Een prominente rol in die presentatie wordt gespeeld door een een aantal nieuwe kleuren van composietmerk Caesarstone, zoals de Primordia en de Empira White (zie kader hieronder). Maar ook noviteiten in keramiek en Dekton zijn terug te vinden in de presentatie.

Jetstone staat op Gut Böckel van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 september.


TRENDS IN WERKBLADEN

De twee voornaamste trends in steenachtige werkbladen zijn nog steeds beton(look) en marmer(look). De ontwikkelingen op dat vlak staan niet stil; er komen steeds betere natuurlijk ogende materialen op de markt die de uitstraling van beton of marmer combineren met de praktische eigenschappen van bijvoorbeeld composiet of keramiek.

De nieuwe kleur Primordia van composietfabrikant Caesarstone heeft een ruwe, industriële betonlook. De lichtgrijze basiskleur bevat witte, donkergrijze en bruine structuren die de natuurlijke imperfecties en roestelementen uit echt beton nabootsen. Voor wie liever een minder uitgesproken uitstraling heeft, biedt de nieuwe composietkleur Jet Grey uitkomst. Deze middengrijze kleur heeft juist een subtiele lichtgrijze structuur en laat zich eenvoudig combineren met lichte, donkere en houten keukenfronten.

In marmer-achtige materialen hebben we de afgelopen twee jaar gezien dat deze ook in grijze, bruine en zwarte kleurvarianten beschikbaar zijn gekomen. Maar de klassieke witte variant blijft toch de basis. De nieuwe Caesarstone-kleur Empira White is een interessante nieuwkomer op dat vlak. De helder-witte basiskleur vormt een fraai contrast met de grijze en bijna zwarte aders, die evenwichtig verdeeld zijn over de gehele plaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details