NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Jetstone bouwt aan de toekomst
Geavanceerde zaagtafels en waterjets zorgen voor een nauwkeurige maatvoering van de steenachtige werkbladen.

Jetstone bouwt aan de toekomst

Jetstone verdubbelde in het najaar van 2023 in één klap bijna haar productieoppervlakte en neemt nu gaandeweg de productielijnen in gebruik. De samenwerkingspartner voor werkbladen zweert tegelijkertijd trouw aan Deurne (Nederland) want het is de derde faciliteit in de Nederlandse gemeente.

Het geautomatiseerd platenmagazijn biedt plaats aan enkele duizenden platen die liggend worden opgeslagen.

Het Nederlandse Deurne is en blijft de uitvalsbasis van werkbladenspecialist Jetstone. “We hebben er recent een derde productielocatie in gebruik genomen”, voegt Marketing Coördinator Mark Joosten van Jetstone meteen toe. “In één klap komt er 16.000 m² bij zodat we nu in totaal aan 34.000 m² productieoppervlak komen. Met deze verdubbeling ontlasten we enerzijds de twee bestaande locaties, die trouwens volledig in gebruik blijven, en zijn we klaar om toekomstige groei te bewerkstelligen. Wat ooit in een oude varkensstal in Deurne is begonnen, is vandaag uitgegroeid tot een duurzame samenwerkingspartner in werkbladen met een 350 werknemers.”

De nieuwbouw van Jetstone bepaalt mee de skyline van Deurne.

Bouwen tijdens corona

Het lijkt een op het eerste zicht gewaagde beslissing te zijn die Jetstone eind 2021 neemt. Tijdens de wereldwijd heersende coronaperiode beslist de werkbladenspecialist immers over te gaan tot de aankoop van een stuk bouwgrond en de uitbreiding van haar faciliteiten met maar liefst 16.000 m². “We willen dit doen om onze internationale groei verder vorm te geven”, klinkt het in een bericht dat de plannen én de eerste renders van het pand de wereld instuurt. “Het pand komt op een fraaie zichtlocatie aan de As in Deurne.” Pepers Architecten krijgt meteen de opdracht om er ook een fraai gebouw van te maken vermits de vestiging mee de skyline van Deurne zal bepalen. Joosten: “We gaan bij Jetstone nooit overhaast te werk. Ook de beslissing een nieuwe productiesite te bouwen is er dus eentje waarover goed werd nagedacht. Zo zijn we, ondanks de coronapandemie, doorgegaan met onze plannen.”

Een laatste controle in de productielijn waarborgt de kwaliteit en de juiste maatvoering.

Stapsgewijs te werk gaan

Bij de voorstelling van de plannen maakte Jetstone meteen duidelijk dat het volop koos voor een duurzaam gebouw zonder een gasaansluiting op het net en met zonnepanelen op het dak voor de energievoorziening van de productielijnen en kantoren. “En dat hebben we ook zo uitgevoerd”, leert Joosten ons tijdens de rondleiding. “Ook voor het watergebruik hebben we een duurzame oplossing ontwikkeld. Van al het water dat we gebruiken gaat slechts 2 procent verloren, en dat door verdamping. De overige 98 procent wordt gefilterd en opnieuw gebruikt.” In het najaar van 2023 werd de eerste productielijn in gebruik genomen, bijna op schema. De komende maanden bouwt Jetstone de volgende productielijnen om gaandeweg op volledige capaciteit te komen. “Zo’n productielijn is steeds maatwerk”, legt Joosten uit. “Met de machinebouwers gaan we aan de slag om de productielijn zo te tekenen zoals wij ze willen. Ook daar gaan we stapsgewijs te werk om foutloos het traject af te werken. Met ook nog kantoren en de Jetstone Academy zal deze nieuwe stek binnenkort bruisen van bedrijvigheid.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details