NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Jarenlang succesverhaal

Jarenlang succesverhaal

De neuzen staan in dezelfde richting, de visies zijn gelijklopend, beide firma’s zijn familiebedrijven en de communicatie is transparant. Met deze ingrediënten verloopt de samenwerking tussen Louis Culot en Thonon van een leien dakje.

Werkbladenfabrikant Louis Culot kennen we allemaal als een gevestigde waarde met een decennialange ervaring die het gebruik van kwaliteitsmaterialen, een transparante communicatie en een uitstekende service hoog in het vaandel draagt. “Deze stok­paardjes past de firma uit Puurs consequent toe”, getuigt Patrick Thonon, zaak­voerder van keuken­zaak Thonon. “De werkwijze die Louis Culot hanteert, volgen wij ook. De visies zijn gelijklopend, het contact loopt steeds vlot. Daarom werken we ook al bijna dertig jaar samen, een samenwerking die van generatie op generatie wordt doorgegeven.”

foto-2-louis-culot-kopieren

Thonon: “Louis Culot levert steeds precisiewerk van de hoogste kwaliteit.”

 

Generatie na generatie

De samenwerking tussen Thonon en Louis Culot is er eentje die al vele jaren stand­houdt en enkel maar intenser is geworden. “Het is moeilijk te zeggen hoe lang we al samenwerken”, bevestigt Thonon. “Mijn broer en ik zijn de tweede generatie aan het hoofd van onze zaak. Nog daarvoor ontstond de samenwerking, dus zeker ook met een vorige generatie Louis Culot-zaakvoerders waar de teller al op de vierde generatie staat. Het moet gezegd, de afstand schrok ons eerst een beetje af. We zitten namelijk aan de andere kant van Brussel en dat leek ons niet ideaal. Vandaag weten we dat alles vlot verloopt. De samenwerking is top, onze neuzen staan in dezelfde richting en onze aandachtspunten zijn gelijklopend. We hebben niets aan te merken op de kwaliteit van de materialen en de geboden service. Wat zeker onderstreept mag worden, is het menselijke aspect. Zeer vriendelijk en zeer correct, elke keer opnieuw. Wat ons betreft een partnership dat nog vele jaren verdergaat en misschien zelfs nog intensiever zal worden.”

foto-3-louis-culot-kopieren

Thonon: “Onze samenwerking loopt vlot en dat leverde al meerdere keukenpareltjes op.”

 

Showroombezoek

“Dat menselijke aspect zet mooi door in de ontvangst van klanten in de showroom van Louis Culot”, gaat Thonon verder. “Louis Culot bouwde in Puurs, naast een moderne productiefaciliteit, een zeer knappe showroom. Daar ontvangen ze klanten die hun werkblad willen kiezen. De nabijheid van de productie nodigt uit om daar ook een kijkje te nemen. Het is namelijk niet evident voor particulieren zich een beeld te vormen van wat de productie van een werkblad allemaal inhoudt. Zo zien ze meteen wat een precisiewerk het is, welke moderne productielijnen nodig zijn en dus welke investeringen het allemaal vraagt. Datzelfde idee trekken we bij Thonon door. We bouwen momenteel een nieuwe thuisbasis waar we onze klanten onze eigen productie kunnen tonen. Een nieuw bewijs van gelijklopende ideeën.”

foto-4-louis-culot-kopieren

Advies

Thonon: “De beslissing of er iemand van Thonon meegaat met de klanten naar de showroom van Louis Culot ligt volledig bij onze klanten zelf. Daar maken zowel wij als de mensen bij Louis Culot geen onderscheid in. Bezoekers van de showroom krijgen er een oerdegelijke uitleg over de mogelijke materialen van een werkblad. De voor- en nadelen worden eerlijk opgesomd. Want het advies is pas correct als onze klanten ook eventuele minder handige puntjes vernemen. Zo kunnen ze een juiste beslissing nemen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details