Platform over design en techniek in de keukenbranche
Werkbladen

Jarenlang succesverhaal

foto-1-louis-culot-kopieren

24 september 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De neuzen staan in dezelfde richting, de visies zijn gelijklopend, beide firma’s zijn familiebedrijven en de communicatie is transparant. Met deze ingrediënten verloopt de samenwerking tussen Louis Culot en Thonon van een leien dakje.

Werkbladenfabrikant Louis Culot kennen we allemaal als een gevestigde waarde met een decennialange ervaring die het gebruik van kwaliteitsmaterialen, een transparante communicatie en een uitstekende service hoog in het vaandel draagt. “Deze stok­paardjes past de firma uit Puurs consequent toe”, getuigt Patrick Thonon, zaak­voerder van keuken­zaak Thonon. “De werkwijze die Louis Culot hanteert, volgen wij ook. De visies zijn gelijklopend, het contact loopt steeds vlot. Daarom werken we ook al bijna dertig jaar samen, een samenwerking die van generatie op generatie wordt doorgegeven.”

foto-2-louis-culot-kopieren

Thonon: “Louis Culot levert steeds precisiewerk van de hoogste kwaliteit.”

 

Generatie na generatie

De samenwerking tussen Thonon en Louis Culot is er eentje die al vele jaren stand­houdt en enkel maar intenser is geworden. “Het is moeilijk te zeggen hoe lang we al samenwerken”, bevestigt Thonon. “Mijn broer en ik zijn de tweede generatie aan het hoofd van onze zaak. Nog daarvoor ontstond de samenwerking, dus zeker ook met een vorige generatie Louis Culot-zaakvoerders waar de teller al op de vierde generatie staat. Het moet gezegd, de afstand schrok ons eerst een beetje af. We zitten namelijk aan de andere kant van Brussel en dat leek ons niet ideaal. Vandaag weten we dat alles vlot verloopt. De samenwerking is top, onze neuzen staan in dezelfde richting en onze aandachtspunten zijn gelijklopend. We hebben niets aan te merken op de kwaliteit van de materialen en de geboden service. Wat zeker onderstreept mag worden, is het menselijke aspect. Zeer vriendelijk en zeer correct, elke keer opnieuw. Wat ons betreft een partnership dat nog vele jaren verdergaat en misschien zelfs nog intensiever zal worden.”

foto-3-louis-culot-kopieren

Thonon: “Onze samenwerking loopt vlot en dat leverde al meerdere keukenpareltjes op.”

 

Showroombezoek

“Dat menselijke aspect zet mooi door in de ontvangst van klanten in de showroom van Louis Culot”, gaat Thonon verder. “Louis Culot bouwde in Puurs, naast een moderne productiefaciliteit, een zeer knappe showroom. Daar ontvangen ze klanten die hun werkblad willen kiezen. De nabijheid van de productie nodigt uit om daar ook een kijkje te nemen. Het is namelijk niet evident voor particulieren zich een beeld te vormen van wat de productie van een werkblad allemaal inhoudt. Zo zien ze meteen wat een precisiewerk het is, welke moderne productielijnen nodig zijn en dus welke investeringen het allemaal vraagt. Datzelfde idee trekken we bij Thonon door. We bouwen momenteel een nieuwe thuisbasis waar we onze klanten onze eigen productie kunnen tonen. Een nieuw bewijs van gelijklopende ideeën.”

foto-4-louis-culot-kopieren

Advies

Thonon: “De beslissing of er iemand van Thonon meegaat met de klanten naar de showroom van Louis Culot ligt volledig bij onze klanten zelf. Daar maken zowel wij als de mensen bij Louis Culot geen onderscheid in. Bezoekers van de showroom krijgen er een oerdegelijke uitleg over de mogelijke materialen van een werkblad. De voor- en nadelen worden eerlijk opgesomd. Want het advies is pas correct als onze klanten ook eventuele minder handige puntjes vernemen. Zo kunnen ze een juiste beslissing nemen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details