NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Italiaanse design dampkappen nu ook in België en Luxemburg
Monolith rust op het werkblad en bevat een afzuigelement van 90 centimeter dat wordt aangevuld met opbergmodules links of rechts.

Italiaanse design dampkappen nu ook in België en Luxemburg

Een nieuwe editie van area30 staat voor de deur en Falmec tekent opnieuw present. Met gekende en nieuwe design dampkappen is er steeds voldoende gespreksstof. Maar dit jaar zullen ongetwijfeld veel woorden vloeien over de expansie van de Italiaanse fabrikant. Want Falmec Nederland is sinds kort Falmec Benelux geworden.

Falmec: “We nodigen je graag uit tijdens area30 op stand F30.”

De Italiaanse specialist in dampkappen Falmec is een trouwe exposant op area30, een van de trekpleisters tijdens de Küchenmeile. Falmec toont er traditiegetrouw enkele opvallende nieuwkomers in het assortiment, qua vormgeving en technologie. Voor de bezoekers vanuit Nederland, België en Luxemburg komt er dit jaar zeker een gespreksonderwerp bij, namelijk dat het sinds 1 juli 2023 niet langer Falmec Nederland maar wel Falmec Benelux is. Eddy van Tongeren is als general manager aan het team toegevoegd om de expansie te begeleiden: “De uitvalsbasis voor alle activiteiten blijft Lisse en de expertise blijft identiek, terwijl het werkveld gevoelig uitbreidt.”

Falmec verpakt de eigen ontwikkelde Multi-Air technologie in een plankstructuur van slechts 10 centimeter dik.

Organische groei voor ogen

Commercieel medeverantwoordelijke Erwin A. van Steenwijk richtte in 2019, in samenwerking met het Italiaanse hoofdhuis, Falmec Nederland op. Voordien was hij jarenlang importeur van de designkappen. Op relatief korte tijd kreeg Falmec Nederland voet aan grond en groeide het uit tot een merk om rekening mee te houden. “Voor de Benelux hebben we een plan van drie jaar opgesteld waarbij organische groei de focus is”, legt van Steenwijk uit. “Eenzelfde groeipatroon voorleggen als destijds in Nederland is haast utopisch. Een accountmanager voor België staat hoog op het verlanglijstje, bij voorkeur iemand die de markt kent en er woont.”

Design en techniek

We haalden het al aan, Falmec kennen we in de eerste plaats van de design dampkappen die ware eyecatchers zijn in elke keuken. Maar de Italiaanse fabrikant gaat er prat op om ook met trends en techniek op de voorgrond te staan. Zo sprong Falmec mee op de kar toen de kookveldafzuiging snel aan populariteit won. “Monolith is een mooi voorbeeld van hoe we kookveldafzuiging en design verenigen in één concept”, aldus van Steenwijk. “Monolith is eigenlijk een handig opbergkanaal dat op het werkblad rust. Hierin komt dan het afzuigelement van 90 centimeter breed. Links of rechts naast het afzuigelement is dan nog plaats voor verschillende opbergmodules voor accessoires (30, 60 of 90 centimeter breed), denk maar aan kruiden, messen, snijplanken en ander keukengerei tot ook stopcontacten. Monolith heeft een matzwart aluminium frame met een gepolijste glazen voorkant op het verticale deel. Het systeem is verder uitgerust met diffuus licht dat een aantrekkelijk effect schept.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details