NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Italiaans kraanwerk voor badkamer en keuken
De nieuwe Gal-kraan in geborsteld gunmetal pvd.

Italiaans kraanwerk voor badkamer en keuken

Dat Italië de bakermat is van design wordt nog maar eens bevestigd. Hotbath staat voor een zeer uitgebreid gamma – zowel in de breedte als diepte – aan luxueus en verfijnd vormgegeven Italiaans kraanwerk voor zowel badkamer, toilet als keuken. Met keuze uit ondertussen negentien series, sommige beschikbaar in maar liefst vijftien verschillende finishes, zet dit label volop in op individueel design. De bijhorende accessoires vervolledigen het architectonische totaalplaatje.

Het Italiaanse design van Hotbath, uitsluitend verdeeld via de sanitair vakhandel, vindt steeds vaker zijn weg naar de Nederlandse en Belgische badkamer en keuken die zich wenst te onderscheiden, zowel qua design als kwaliteit. Ook al bevindt het hoofdkantoor zich aan de oevers de Wintonhaven in Schiedam (NL), de productie van deze kranen is en blijft in de bekwame Italiaanse handen van de producenten rond het Ortameer. “Simpelweg omdat daar de beste fabrikanten te vinden zijn”, klinkt het. “De producenten uit deze regio zijn bekend om hun jarenlange ervaring in metaalbewerking, verchromen, thermostaattechnologie en assemblage. Een garantie voor kwaliteit waar we nooit of te nimmer aan willen inboeten.”

Het Hotbath-hoofdkantoor in Schiedam.

‘Perfect match’

De allereerste Hotbath-fonteinkraan Dude bleek meteen een schot in de roos en groeide uit tot een complete serie. Eén serie werden er vervolgens negentien, met uiteenlopende kraanmodellen voor zowel badkamer en toilet als keuken. Ook het aantal finishes groeide gestaag, wat toelaat in verregaande mate te personaliseren, conform de persoonlijke smaak en de stijl van de badkamer. En niet onbelangrijk: de accessoires, waaronder bijpassende wc-borstelhouders, handdoekhouders en -stangen, toiletrolhouders en zeepdispenser, zijn eveneens beschikbaar in al deze afwerkingen. Een ‘perfect match’ gegarandeerd. 

Hotbath heeft ook een fraai en heel divers gamma aan keukenkranen, verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de sanitaire kranen.

Vorm, innovatie en kleur

Een absolute topper binnen het gamma is de uitgebreide Cobber-serie die, zowel voor alle kranen, douchesets als accessoires, de keuze laat uit vijftien verschillende finishes. “Naast eigentijds mat zwart doet ook messing het heel goed, met keuze tussen een gepolijste of geborstelde messing afwerking”, weet men bij Hotbath. Deze finishes maken deel uit van de Living Colour-reeks die door het gebruik en met de tijd vanzelf een karaktervol patina ontwikkelen. Liever geen verkleuring en een extra duurzame afwerking? Dan kan er worden gekozen voor de finishes met een pvd-coating, die het oppervlak extra beschermt tegen slijtage en krassen. Recent werden er nog twee nieuwe finishes met deze pvd-coating aan het gamma toegevoegd, weliswaar voor de nieuwe Gal-kranenserie met stoer en tegelijk verfijnd design. Deze is verkrijgbaar in chroom, mat zwart, geborsteld messing pvd en de twee nieuwe finishes geborsteld gunmetal pvd en geborsteld nikkel pvd. 

Cobber kraan, verkrijgbaar in vijftien finishes.

Ook voor de keuken

Hotbath is er, in tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, ook voor de keuken. De Fellow-keukenkranen hebben niet alleen dezelfde kwaliteit en designfilosofie, maar zijn ook verkrijgbaar in dezelfde finishes en afwerkingen als de kranen voor de badkamer. Hierdoor wordt het mogelijk om een o zo gegeerde visuele eenheid te creëren, over de verschillende ruimtes van het interieur heen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details