Platform over design en techniek in de keukenbranche

NL | FR

Nieuws

Intelligent en creatief indelen

Foto-1-Bermabru
De duidelijke functies van de verschillende legplanken van Frame scheppen een even duidelijke indeling van de beschikbare ruimte.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Bermabru

27 september 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Waar vroeger de keuken een ruimte apart was, mooi voorzien van keukenkasten en legplanken, zien we vandaag de samensmelting van keuken en leefruimte tot één geheel. Een kookeiland met grote lades en brede hoge kasten langs de muur vormen vandaag de keuken. Om alle toestellen en accessoires vakkundig op te bergen – want niemand wil chaos in de keuken – is een creatieve en eigentijdse indeling mooi meegenomen. En dan verschijnt Bermabru op het toneel.

De keuken van vandaag staat vol in beeld. Ze wordt vaak als eerste getoond wanneer vrienden of familie op bezoek komen. Dan willen we uiteraard niet dat het een boeltje is waar accessoires en toestellen kriskras door elkaar staan. De kastruimte op een intelligente manier gebruiken om alles mooi weg te stoppen en om het toch allemaal snel terug te vinden, daar zet groothandel Bermabru fel op in, onder meer met het Frame-systeem en de lade-indelingen Fit en Filo van de Italiaanse ontwikkelaar Tecnoinox.

Bermabru: “Een lade-indeling voor de hogere lades nodig? Kijk eens naar de mogelijkheden van Filo.”

Legplanken met specifieke taak

De naam Frame is perfect gekozen. Het betreft namelijk een frame van gelakt aluminium waarvoor een reeks van speciale legplanken zijn ontwikkeld. Elke legplank, deels in zwart fineerhout en voorzien van een speciale antikras-afwerking, kreeg van de ontwikkelaar een specifieke functie. We ontdekken glazenhouders, keukenhulpsets, borden- en flessenhouders, cocktail- en wijnsets, … “Frame is een flexibel systeem in die zin dat de legplanken naar wens te positioneren zijn”, zegt Steven Vanes van invoerder Bermabru. “Ook de beschikbaarheid van twee verschillende dieptes en verschillende standaard korpusbreedtes, indien gewenst in combinatie met geïntegreerde ledverlichting vooraan en achteraan, geeft het systeem extra flexibiliteit. Ook stopcontacten en USB-aansluitingen zijn mogelijk.” De lade-indelingen Fit en Filo zijn perfect te combineren met Frame en komen bovendien in dezelfde afwerking. Het resultaat is een mooi visueel geheel.

Geen ellenlange zoektocht naar verloren gelegd bestek, met Fit vind je alles snel terug.

Een maatpak in de lade

De lade-indeling Fit past in de lade van elke keuken en geeft gebruikers de volledige vrijheid deze in te richten en in te delen. Een precieze verticale indeling van de lade voor de klassieke opberging van bestek of voor de opberging van keukengerei neemt de stress weg van een langdurige zoektocht naar die dingen die je nodig hebt. De verschillende indelingen kunnen verder worden uitgebreid met tal van accessoires, zoals opbergsystemen voor messen, kruiden, keukenfilm, koffiepads, cocktail-, wijn- en pastasets.

Zijn de lades wat hoger, dan komt de Filo lade-indeling in het verhaal. De mogelijkheden voor de opberging van meer volumineuze zaken, zoals potten en pannen, borden, voorraaddozen en ook flessen vind je in dit assortiment. Het systeem is bovendien modulair wat voor iedere gebruiker de best mogelijke flow in de keuken zal opleveren. Fit en Filo zijn ook in de breedte aanpasbaar zodat ze steeds in de meest gangbare ladetypes passen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Keukenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details