NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Inspirerend showroomconcept met keukentoepassingen in keramiek
De enorme keuze aan decors in keramiek leent zich tot bijzonder keuken- en interieurdesign.

Inspirerend showroomconcept met keukentoepassingen in keramiek

De resolute opmars van keramiek in de keuken zet zich onverminderd verder. Logisch, naast de technische productvoordelen leent de uitzonderlijke en consistente esthetiek zich telkens weer tot bijzonder keukendesign. Dit en zoveel meer is te ontdekken in de vernieuwde toonzaal van Gavra ceramics & surfaces. Wat opvalt: de prominente aanwezigheid van Florim. Dit gerenommeerde Italiaanse label onderscheidt zich met megaplaten in keramiek, met een dikte van 6 millimeter maar ook 12 en 20 millimeter voor toepassingen in de keuken, het interieur en daarbuiten. 

Er beweegt wat bij Gavra in Geel. De showroom, goed voor een totale oppervlakte van 3.500 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen en twee gebouwen, kreeg recent een update. Deze toonzaal is zowel open voor architecten en ontwerpers als natuursteenwerkers en keuken- en interieur­bouwers die ook hun klanten naar de toonzaal doorverwijzen voor advies. In 90 jaar tijd is de familiezaak, met Hendrik Pelgroms als derde generatie aan het roer, uitgegroeid van een productiebedrijf van onder meer granito en cementtegels tot toonaangevend b2b distributiebedrijf en groothandel in keramische tegels en platen. De firma, met onder­tussen 63 werknemers, groeit gestaag en boort nieuwe markten aan. Een nieuwe fase in de groei heeft begin dit jaar geleid tot de versterking van het team met Gert Fluyt – geen onbekende in de keukenbranche – als co-CEO verantwoordelijk voor het commerciële luik en de marketing.

Gavra-zaakvoerder Hendrik Pelgroms kreeg begin dit jaar versterking van Gert Fluyt als co-CEO.

Exclusieve verdeling van Florim Stone

De eerste samenwerking tussen Gavra en Florim, een referentie op vlak van hoogkwalitatieve keramieken oppervlakken, dateert al van 15 jaar geleden. Dit nauw partnership maakt dat Gavra vandaag exclusief verdeler is voor gans België van de Florim Stone platen van 12 en 20 millimeter dik die, via de natuursteenverwerker, hun weg vinden naar steeds meer keuken- en interieurbouwers. Met hun formaat van 160 op 320 centimeter lenen ze zich perfect voor toepassingen als keukenwerkblad, in de badkamer of bij uitbreiding het volledige interieur. Steeds meer keukenbouwers vinden in Gavra dan ook een professionele bond­genoot. Hendrik Pelgroms: “Om deze dikkere platen te hanteren, hebben we geïnvesteerd in een nieuwe rolbrug. Alle referenties die in de toonzaal te zien zijn, hebben we trouwens op voorraad. Hiervoor namen we een magazijn op de voormalige Alcatel-site, net buiten het centrum van Geel, in gebruik.” Klanten, waaronder dus ook de natuursteenverwerker, kunnen tot twee keer per week beleverd worden. Een belangrijke troef. 

Toepassingen met Florim Stone, XXL keramische platen in 12 millimeter, te ontdekken in de Gavra-toonzaal in Geel.

Ontdek de nieuwigheden en toepassingen

De keramische innovaties maar ook mogelijke toepassingen? Die zijn nu allemaal te ontdekken in de vernieuwde toonzaal.
Gert Fluyt: “Nieuw is de opstelling in Florim Stone 12 millimeter: een keukenblok met elegant ingewerkte spoelbak en kooktafel, badkameropstelling met bad en douchenis, en andere interieurtoepassingen.” Aan de overkant van dezelfde toonzaalruimte: een indrukwekkende galerij met Florim platen in een dikte van 6 millimeter voor vloer en wand. Dezelfde decors, doorgaans door natuursteen geïnspireerd, zijn ook verkrijgbaar in 12 en 20 millimeter. De 12 millimeter platen zijn in hun geheel te zien in een andere toonzaal met een imposante galerij. Hier worden trouwens ook de complementaire platen met doorlopende nerftekening in een openboekopstelling getoond, net als tabletten met het plaatmateriaal in verstek toegepast. De keuken- en interieurbouwer, maar ook hun klanten, informeren en inspireren is hierbij het uitgangspunt. Opzet geslaagd

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details