NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Innovaties en trends bij Miele
De Smart Food ID-functie detecteert wat in de oven staat en past de bereidingstijd aan.

Innovaties en trends bij Miele

Bij de ontwikkeling van nieuwe Miele huishoudtoestellen en features staan steeds de volgende elementen centraal: een perfecte intuïtieve ervaring die het gebruik nog makkelijker maakt, het stimuleren van creativiteit en tijdsbesparing.

De Smart Food ID-functie detecteert wat in de oven staat en past de bereidingstijd aan.

De huidige innovaties bij Miele spelen in op enkele trends die leven bij de consumenten. Allereerst het duurzaam koken. “Voor Miele betekent duurzaam koken in de eerste plaats voedselverspilling vermijden door je oven en kookplaat. Daarvoor ontwikkelden we enkele innovatieve functies”, klinkt het. “Zo hebben onze combi-stoomovens een speciaal programma om voedselverspilling te voorkomen: Mix & Match. In minder dan een halfuur tover je met deze functie overheerlijke gerechten op tafel. Je kun verschillende ingrediënten – verse of restjes van de dag ervoor – combineren en bereiden in één naadloos proces.”

TasteControl voorkomt dat je voedsel overgaar wordt en opent na de bereidingstijd automatisch de ovendeur.

De functie TasteControl voorkomt dat je voedsel te gaar wordt of uitdroogt in de oven. Zodra de vooraf ingestelde bereidingstijd afgelopen is, wordt de ovendeur automatisch op een kiertje gezet. De ventilator blaast de warme lucht vervolgens naar buiten. Zo daalt de temperatuur binnen 5 minuten tot minder dan 100 °C. Dan sluit de ovendeur automatisch, zodat het voedsel in de oven warm blijft. “Bij de functie Smart Food ID draait alles dan weer om geavanceerde technologie. Een camera detecteert wat er precies in de oven staat en stuurt dan helemaal automatisch het kookproces. Ook deze functie komt goed van pas in de strijd tegen voedselverspilling, want ze verkleint de kans dat eten aanbrandt. Op de kookplaat houdt de intelligente TempControl-sensor je voedsel steeds op de ideale temperatuur. Hij meet hoe warm het kookgerei is en houdt de temperatuur automatisch op peil.”

Energie-efficiënt koken kan met de Miele-app.

Ultiem gebruiksgemak

De nieuwe automatische HydroClean-reiniging van de Miele combi-stoomoven is een perfect voorbeeld van ultiem gebruiksgemak. Zo speelt de fabrikant meteen in op een tweede trend bij consumenten. “Je houdt jouw oven moeiteloos schoon door deze handige zelfreiniging met een glanzende ovenruimte als resultaat”, klinkt het. “De binnenkant van de oven blijft er altijd smetteloos uitzien.”

Een derde trend waar Miele graag op inspeelt is het intelligent energiebeheer. Slim energie gebruiken voor je dagelijks huishouden doe je met Miele. Je kan je Miele-toestellen verbinden met de Miele-app en je Smart Home, en ze automatisch laten opstarten zodra je over voldoende zonne-energie beschikt. “En daarnaast bieden we sinds mei 2023 een nieuwe dienst voor allen die interesse hebben in Miele: voortaan kunnen consumenten ook ’s avonds en in het weekend op Miele rekenen voor de installatie van hun toestellen thuis. Miele is het eerste bedrijf in onze sector in België dat deze flexibiliteit aanbiedt aan haar klanten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details