NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Innovatief, kwalitatief en concurrentieel
Het TECE-hoofdkantoor in Emsdetten, Duitsland.

Innovatief, kwalitatief en concurrentieel

Als fabrikant van sanitairproducten en installatiesystemen voor de badkamer wil TECE een onderscheid maken. Dit doet het Duitse familiebedrijf, wereldwijd actief, met innovatieve producten waarbij vooral wordt ingezet op betrouwbare techniek, concurrentiële prijszetting en tijdloos design dat garant staat voor een maximale ontwerpvrijheid in de badkamer. In de kijker: de nieuwste wc-bedieningsplaten, douchegoten en – last but not least – TECEone die de opkomende wc met douchefunctie bereikbaar maakt voor haast iedereen.

Nu 35 jaar na de oprichting in het Duitse Emsdetten profileert TECE zich nog steeds als een familiebedrijf, weliswaar met internationale aanwezigheid. Ook in België heeft TECE zich in een tiental jaar tijd op de kaart gezet als innovator in de sanitair- en installatiebranche, dichtbij mensen maar vooral ook bij de behoefte van de sterk evoluerende markt. Dit is alvast één invulling van de baseline ‘close to you’ waarmee TECE zich wenst te onderscheiden. In een bij momenten woelige markt waakt TECE bovendien over de exclusieve verdeling, enkel via professionele kanalen. Een merk, met uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en correcte marge, waarmee men zich als badkamer- of totaalinrichter verder kan onderscheiden.

De TECEone wc met douche-functie behoeft geen elektriciteit maar werkt op waterdruk.

TECEOne: douche-wc met focus op het hygiënisch reinigen

Wat productinnovaties betreft, trekt vooral de TECEone wc met douchefunctie – TECE’s vernuftige doorontwikkeling van het bidet – de aandacht. Het is een feit: ook in onze contreien stijgt de consumenteninteresse voor deze nieuwe standaard op vlak van intieme hygiëne. TECE gaat uit van het principe dat deze vorm van hygiëne geen luxe hoeft te zijn en pakt uit met een toilet met douchefunctie tegen een aantrekkelijke prijs, dus niet langer enkel gereserveerd voor de high-end badkamer. De focus ligt op de essentie van de hygiënische reiniging, dit in combinatie met een fraai vormgegeven toilet, met randloze keramiek, een ergonomische zitting en soft-close deksel. Joeri Goemaere, projectmanager van TECE Belgium: “De ongecompliceerde technologie, waar geen elektronica aan te pas komt, houdt TECEone betaalbaar en garandeert een eenvoudige installatie door de loodgieter. Idem dito wat betreft het onderhoud. Bovendien maakt het ontbreken van elektronica dat TECEOne niet meer ruimte inneemt dan een normaal toilet.” TECEone behoeft dus geen stroomaansluiting, geen boiler en geen waterreservoir. 

Hoe werkt het dan wel? De douchearm wordt automatisch door de waterdruk, direct uit de kraan, naar buiten geduwd. Met de draaiknoppen aan de zijkant van het toilet kan je de watertemperatuur en het watervolume eenvoudig regelen. “Warm water is trouwens een mogelijkheid, maar geen must”, aldus nog Joeri Goemaere. “Spoelen met koud water is in heel wat landen gangbaar. We bieden dan ook een model op koud water aan. Zeer concurrentieel geprijsd, waardoor het prijsverschil met een gewoon kwalitatief toilet steeds kleiner wordt.” 

De TECEvelvet duwplaat met ultramatte en vingerafdrukvrije Fenix-coating.

Ruim gamma compatibele wc-bedieningsplaten

Nog meer nieuws valt er te sprokkelen in het ruime gamma aan wc-bedieningsplaten. Joeri Goemaere: “We waken erover dat de duwplaten compatibel zijn met de diverse systemen en uiteraard geschikt zijn voor alle universele spoelkasten van TECE.  

Daarnaast waken we eroven dat ze ook qua esthetiek aansluiten bij de heersende trends.” Een voorbeeld hiervan zijn de TECEsquare II Metal bedieningsplaten met ultrasterke pvd-coating en kleuren afgestemd op de actuele armaturencollecties van hansgrohe/Axor. Ook nieuw: de TECEvelvet duwplaat met ultramatte en vingerafdrukvrije Fenix-coating. Dit materiaal heeft zijn esthetische en praktische voordelen al uitgebreid bewezen als frontmateriaal voor keuken- en badkamerkasten en vindt hier nu een nieuwe toepassing. Verkrijgbaar als vlak en strak vormgegeven wc-bedieningsplaat met duospoeltechniek in zes internationaal geïnspireerde Fenix-kleuren.

TECEdrainprofile maakt een individuele vormgeving van doucheruimtes mogelijk, zonder tegelfragmenten aan de zijkanten.

TECEdrainprofile: inkortbaar doucheprofiel in trendkleuren

TECE specialiseert zich verder ook in afwaterings­systemen met diverse douche­goten. Nieuw is TECEdrainprofile (DIN 18534 conform) die een vlakke montage van het doucheprofiel over de gehele breedte van het douchebereik mogelijk maakt. Het inkortbaar doucheprofiel, schuin aflopend voor een betere waterafvoer en een versterkt zelf­reinigend effect, wordt eenvoudig op lengte gesneden. Hierdoor maakt men komaf met de tegelfragmenten aan de zijkanten van de traditionele douchekanalen. De slimme productdetails laten ook hier weer een eenvoudige montage toe. Uiteraard is een waterdichte aansluiting gegarandeerd, met een inklikbaar Seal system-afdichtingsmanchet. Het profiel is verkrijgbaar in zowel geborsteld als gepolijst roestvrij staal, met een zwarte pvd-coating en in een waaier aan pvd-kleuren, conform de bovenvermelde TECEsquare II Metal wc-bedieningsplaten en bijgevolg ook het kraanwerk van hansgrohe/Axor. Esthetische eenheid in de badkamer? Check en nog eens check! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details