Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

In het oog springende esthetiek

Voortdurend innoveren om steeds te kunnen genieten van de pure schoonheid en efficiëntie van een hypermoderne keuken. De drijfveer van dampkappenfabrikant Falmec liegt er niet om.

Foto 3 Falmec kopiëren
Ook de Levante, die door middel van een gemotoriseerd systeem afdaalt tot vlak boven het kookveld, maakt gebruik van de Circle.Tech carbon zeoliet technologie.

Tekst | Tekst Tom Rampelbergh Beeld Falmec

18 februari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Geavanceerde technologie in combinatie met de kenmerkende, esthetische Italian touch”, klinkt het.

Falmec begint aan haar verhaal in 1981 in Vittorio Veneto, niet ver van Venetië. Net als vele andere bedrijven in de regio spitst Falmec zich eerst toe op het verwerken van inox voor allerhande toepassingen om later zichzelf om te vormen tot specialist in het ontwikkelen en produceren van dampkappen. De jarenlange expertise van het familiebedrijf blijkt een grote troef te zijn. Vandaag is Falmec, met de tweede generatie van de familie aan het roer, een stabiele en gekende naam in de keukensector.

De opvallende dampkap Sophie is ook als verlichtingsarmatuur verkrijgbaar.

Laten zien

Een bewuste keuze bij Falmec, de creatie van dampkappen die opvallen. Eyecatchers die innovatie en esthetiek in één product samenbrengen. “Zo worden de dampkappen naast een functioneel item ook een extra element in een interieur”, aldus Thibaut Sohier van invoerder Cinem. “Natuurlijk zorgt Falmec er voor dat de dampkappen doen wat ze moeten doen: het verwijderen van storende kookdampen en -geuren.” De fabrikant ontwikkelde een eigen filtersysteem, ondertussen gepatenteerd, dat gebruikt maakt van koolstof (verwijderen van de geuren) en zeoliet (verwijderen van vocht). Het resultaat is een zuivere lucht die middels een recirculatiesysteem gewoon terug in de keuken wordt geblazen. “Het is ecologische gezien steeds minder te verantwoorden dat er een gat in de muur wordt gemaakt langs waar de dampkap de lucht afvoert”, schetst Sohier. “In de winter breng je zo de koude lucht naar binnen en gaat de warmte buiten, in de zomer is het andersom. Recirculatie schrapt dit probleem en blaast de schone lucht terug de keuken in.”

Spazio 130, meer dan een dampkap alleen.

Hand in hand

Dat design en technologie mooi hand in hand gaan, bewijst Falmec met het Spazio-assortiment. In 2018 kwam Falmec met deze dampkap die elke keuken een extra dimensie geeft. Spazio is namelijk meer dan dampkap alleen. Over de volledige lengte van 180 centimeter, en ook van 130 centimeter van de nieuwkomer die Falmec vandaag lanceert, beschikt Spazio over legplanken van gerookt glas. De ideale locatie om keukengereedschap te plaatsen. Een ophangsysteem voor keukengerei mag evenmin ontbreken, net als de ledverlichting die het volledige werkblad egaal verlicht. Bovendien voorziet Falmec geïntegreerde USB-poorten en stopcontacten waarmee een hele reeks apparaten (tablets, smartphones,…) opgeladen kunnen worden. Een tabletsteun helpt de chef bij het lezen van recepten. “Het is zelfs mogelijk een kleine kruidentuin in te richten”, voegt Sohier toe. “Het leuke aan Spazio is de designvrijheid. Wil je de kruidentuin niet, dan creëert dat extra ruimte om potten en pannen op te zetten.”

De grote broer van 180 centimeter lang, gelanceerd in 2018, krijgt dus nu een (letterlijk) kleine broer van 130 centimeter lang. “Een natuurlijke uitbreiding”, noemt Sohier deze nieuwkomer. “Alle kenmerkende eigenschappen komen terug: de beschikbare accessoires, het glazen schap en de mogelijkheid om een kruidentuin te laten groeien. De gereduceerde afmetingen geven aan keukenplanners de mogelijkheid om dit innovatief assortiment ook in kleinere keukenprojecten voor te stellen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%