NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
In harmonie met het design en de stijl van de keuken
Een opvallende statement in de keuken met zowel de kraan als de spoelbak in dezelfde (gekleurde) afwerking. (Foto: Grohe)

In harmonie met het design en de stijl van de keuken

Kies de keukenkraan die perfect aansluit bij de keuken. De gouden tip klinkt misschien wel eenvoudig, om het effectief toe te passen is een secure zoektocht nodig. Want ga maar eens doorheen het assortiment keukenkranen van verschillende fabrikanten op zoek naar dat model in die afwerking die perfect past in de keuken van je dromen.

De kleren maken de man, de keukenkraan dan ook de keuken? Misschien een tikkeltje overdreven maar dat de keukenkraan een belangrijk onderdeel van de keuken is, dat staat buiten kijf. Meer zelfs, het is het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Denk maar eens aan het veelvoud van handelingen en acties die er met de keukenkraan gebeuren. De ganse dag door. Dat maakt dat de keukenkraan mooi moet zijn, ze valt namelijk op in elke keukenstijl en elk design, maar ook makkelijk in gebruik en duurzaam.

Kranen van vandaag kunnen meer dan enkel warm en koud water. (Foto: Quooker)

Ruime keuze

Neem het assortiment van de verschillende fabrikanten erbij en je beseft meteen wat een (onmogelijke?) klus iemand heeft om net die kraan te vinden die het beste past bij de stijl van de keuken en de wensen qua vorm en afwerking. De keuze van de keukenkraan mag ook niet op het achterplan worden geschoven, het is zoals gezegd het meest gebruikte onderdeel van de keuken en staat altijd in beeld. Net om die reden zijn de stijl en de kleur van de kraan zo belangrijk geworden, net als de vorm van de uitloop. Nu de keuken het middelpunt van de woning is en de kamer om mee uit te pakken bij vrienden, verdient het wel een mooie en functionele keukenkraan. Want de mogelijkheden die de kraan biedt, blijven uiteraard van even groot belang.

Leuke designdetails voegen een tikkeltje speelsheid toe aan het meest gebruikte onderdeel van de keuken. (Foto: Grohe)

De bediening

Eigenlijk is de juiste kraan kiezen niet zo moeilijk als het lijkt. Het moet weliswaar weloverwogen gebeuren, maar met de juiste vragen en dus de juiste antwoorden kom je al snel bij een beperkte selectie kranen uit. En het lijkt ons toch net iets eenvoudiger om te kiezen uit pakweg vijf kranen die de selectie hebben doorstaan, dan uit een lijst van bijvoorbeeld vijftig. Zo is de bediening van de kraan een belangrijke vraag waarbij het antwoord al meteen de schaar zet in de hoeveelheid mogelijke kranen. Eengreepsmengkraan of tweegreepsmengkraan? Simpel gezegd, één hendel om de kraan te bedienen of twee hendels? Welke van de twee opties het handigst is, hangt uiteraard af van gebruiker tot gebruiker. Al lijkt het ons meer dan waarschijnlijk dat de eengreepsmengkraan, dus met één hendel om zowel het waterdebiet als de temperatuur te regelen, net dat tikkeltje handiger is. Of wat dan gezegd van de contactloze bediening? Ingegeven door corona maar ook wel handig als je water nodig hebt terwijl je de handen vol hebt. Het water begint te stromen wanneer een sensor de handen opmerkt en stopt met stromen als de handen weer weg zijn. 

Hoge of lage uitloop? Uittrekbare sproeikop of niet? Slechts twee van de meerdere vragen die de consument op weg helpt naar de ‘juiste’ keukenkraan. (Foto: BLANCO)

Koud en warm en meer

Vandaag zijn bovendien kranen verkrijgbaar die naast gewoon koud en warm water ook direct kokend water (en zelfs meer) voorzien uit één en dezelfde kraan. Die beschikbaarheid is misschien nog niet bij iedere consument gekend dus het loont zeker de moeite om de pluspunten van die kraanmodellen voor te stellen. De tijdwinst die zo’n kraan oplevert, de plaatsbesparing op het werkblad omdat geen waterkoker meer nodig is, … En om mensen die deze kranen niet kennen helemaal gerust te stellen: ze zien er ook niet anders uit dan gewone kranen. Kokendwaterkranen zijn er in alle maten, vormen, gewichten en uitvoeringen.

Zwart is de trendkleur in de keuken. Ook een keukenkraan in het zwart hoort daar dus bij. (Foto: Franke)

Het design

Een hoge of lage uitloop? Een uittrekbare sproeikop of niet? De antwoorden hierop zijn uiteraard meer aan het functionele gekoppeld dan aan het esthetische. En toch hebben ze hun (misschien beperkte?) invloed op het uiterlijk van de kraan. Maar wie over het design van de kraan spreekt, bedoelt uiteraard wat anders. Klassiek of modern? Chroom, zwart of toch een kleurtje? Mat, gepolijst, geborsteld? Maar laat ons wel wezen, voor elke type keuken, voor elke smaak bij de klant is er met 100 procent zekerheid een keukenkraan die zijn of haar keuken af maakt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details