NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken

Ziekteverwekkende micro-organismen kunnen via de handen in het voedsel terechtkomen. Een goede handhygiëne, met voorop het correct wassen van de handen, reduceert het risico op besmetting en het optreden van voedselvergiftigingen.

Het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen stelde een gids voor goede hygiënepraktijken op. Zo dient er in elk lokaal waar levensmiddelen worden verhandeld of bereid minstens één handwasbakje te zijn. Stromend, drinkbaar én koud water moet beschikbaar zijn, net als een verdeler met vloeibare zeep, wegwerphanddoekjes en een hygiënisch (pedaal)vuilnisbakje om deze in weg te werpen.

Delabie

Slanghaspel voor het reinigen van alle oppervlakten.

 

Bacteriën krijgen geen kans

De nieuwe handwasbakjes van Delabie, vervaardigd uit bacteriostatisch RVS304, voldoen aan deze hygiënenormen. De mechanische SXS wasbakjes met kniebediening, met of zonder spatwand, worden eenvoudig geactiveerd door met de knie op de voorkant te drukken. De versie met elektronische bediening, eveneens met of zonder spatwand, treedt automatisch in werking wanneer deze handen opmerkt. De handen raken bij geen van beide de kraan aan en dit sluit de overdracht van kiemen via de handen uit.

Delabie

Er dient in elk lokaal waar levensmiddelen worden bereid minstens één handwasbakje te zijn.

 

De handwasbakjes bestaan uit een beperkt aantal onderdelen en koppelstukken. Dit verhindert het ontstaan van bacteriehaarden en onzuiverheden. De kuipen worden geperst, zonder lassen, met afgeronde hoeken voor een efficiënte reiniging en een goede hygiëne.

Normconforme accessoires

Het ruime assortiment hygiëneaccessoires beantwoordt eveneens aan de gestelde eisen. “In de ontwerpfase staat met ‘de mogelijkheid van een regelmatige reiniging’ immers een evident en essentieel principe centraal”, verklaart de fabrikant. “Voorbeelden zijn het gebruik van een monoblok deksel waardoor het aantal kiemhaarden beperkt wordt en een zeephouder waarbij langdurige zeepresten in de houder uitgesloten worden.” Delabie verliest ook de grondige reiniging van de werkruimte niet uit het oog. Een slanghaspel voor het reinigen van alle oppervlakten, inclusief vloeren en wanden, is bijvoorbeeld een handig hulpmiddel. De haspels verdragen een maximale gebruikstemperatuur van 70°C bij een maximale druk van 20 bar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details