Platform over design en techniek in de keukenbranche
Spoeltafels & Kraanwerk

Hygiëne in de keuken

Ziekteverwekkende micro-organismen kunnen via de handen in het voedsel terechtkomen. Een goede handhygiëne, met voorop het correct wassen van de handen, reduceert het risico op besmetting en het optreden van voedselvergiftigingen. Het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen stelde een gids voor goede hygiënepraktijken op. Zo dient er in elk lokaal waar levensmiddelen worden […]

delabie-foto-1-kopieren

10 mei 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Ziekteverwekkende micro-organismen kunnen via de handen in het voedsel terechtkomen. Een goede handhygiëne, met voorop het correct wassen van de handen, reduceert het risico op besmetting en het optreden van voedselvergiftigingen.

Het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen stelde een gids voor goede hygiënepraktijken op. Zo dient er in elk lokaal waar levensmiddelen worden verhandeld of bereid minstens één handwasbakje te zijn. Stromend, drinkbaar én koud water moet beschikbaar zijn, net als een verdeler met vloeibare zeep, wegwerphanddoekjes en een hygiënisch (pedaal)vuilnisbakje om deze in weg te werpen.

Delabie

Slanghaspel voor het reinigen van alle oppervlakten.

 

Bacteriën krijgen geen kans

De nieuwe handwasbakjes van Delabie, vervaardigd uit bacteriostatisch RVS304, voldoen aan deze hygiënenormen. De mechanische SXS wasbakjes met kniebediening, met of zonder spatwand, worden eenvoudig geactiveerd door met de knie op de voorkant te drukken. De versie met elektronische bediening, eveneens met of zonder spatwand, treedt automatisch in werking wanneer deze handen opmerkt. De handen raken bij geen van beide de kraan aan en dit sluit de overdracht van kiemen via de handen uit.

Delabie

Er dient in elk lokaal waar levensmiddelen worden bereid minstens één handwasbakje te zijn.

 

De handwasbakjes bestaan uit een beperkt aantal onderdelen en koppelstukken. Dit verhindert het ontstaan van bacteriehaarden en onzuiverheden. De kuipen worden geperst, zonder lassen, met afgeronde hoeken voor een efficiënte reiniging en een goede hygiëne.

Normconforme accessoires

Het ruime assortiment hygiëneaccessoires beantwoordt eveneens aan de gestelde eisen. “In de ontwerpfase staat met ‘de mogelijkheid van een regelmatige reiniging’ immers een evident en essentieel principe centraal”, verklaart de fabrikant. “Voorbeelden zijn het gebruik van een monoblok deksel waardoor het aantal kiemhaarden beperkt wordt en een zeephouder waarbij langdurige zeepresten in de houder uitgesloten worden.” Delabie verliest ook de grondige reiniging van de werkruimte niet uit het oog. Een slanghaspel voor het reinigen van alle oppervlakten, inclusief vloeren en wanden, is bijvoorbeeld een handig hulpmiddel. De haspels verdragen een maximale gebruikstemperatuur van 70°C bij een maximale druk van 20 bar. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%