NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Het verschil zit hem in de details”
Een holistische aanpak voor een totale leefruimte? Het kan dankzij de kwalitatieve eisen die Beckermann aanhoudt.

“Het verschil zit hem in de details”

Met 27 zijn ze, de keukenfabrikanten die gelijktijdig hun opendeurdagen organiseren. Ze bevinden zich allemaal in Löhne en omstreken. Beckermann vinden we net iets verder daarvandaan. Wie ongeveer een 100 kilometer rijdt naar Cappeln kan daar een bezoek brengen aan een van de oudste en dus meest ervaren keukenfabrikanten ter wereld.

Cappeln, een rustige gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen met ongeveer 7.000 inwoners. Het is hier dat de tweede oudste keukenfabrikant ter wereld zich heeft gevestigd en ongeveer 18.000 keukens per jaar produceert. Het is ook hier dat Beckermann tijdens de Küchenmeile geïnteresseerden van over de hele wereld ontvangt in de net opgefriste showroom. “Het is een bewuste keuze niet langer een stand in te richten op Area30”, legt Luc Buys van Vialuc, invoerder in België, ons uit. “We nodigen bezoekers hier uit en weten op die manier dat het steeds gaat om echt geïnteresseerden. We liggen wel een beetje uit de buurt van het epicentrum van de Küchenmeile maar een bezoek is zeker de moeite waard!”

Zwart en hout matchen perfect.

Actieve voelsprieten

Beckermann draagt 127 jaar expertise en vakkennis met zich mee. “Dit betekent dat we weten waarover we praten”, aldus Buys. “Bovendien spelen we constant in op nieuwe trends en eisen van de consument. Anders kom je simpelweg niet aan zoveel jaren. Luisteren naar onze klanten is een van de belangrijkste aspecten bij Beckermann en dat bewijzen we nu opnieuw. We vervangen namelijk alle ladevarianten die we nu gebruiken (Antaro, Intivo, LegraBox) door de MerivoBox van Blum. Eén systeem, een karakteristieke look, heldere lijnvoering en een unieke vormentaal. En de nieuwe ladehoogte draagt bij tot een optimale benutting van de beschikbare ruimte.”

Nieuwe stijlen en wensen

De voorbije twee jaren waren een beproeving op alle gebied. We moesten terugplooien in onze eigen woning. Wonen, werken, sociale contacten, dit alles gebeurt nu meer dan vroeger in de eigen thuis. Daaruit vloeien hogere eisen voor de eigen woonomgeving voort. “De keukensector heeft goed geboerd, dat kunnen en mogen we niet ontkennen”, bevestigt Buys. “Beckermann heeft tijdens de coronapandemie fors geïnvesteerd in een nieuwe productielijn. We krijgen nu wel meer bestellingen binnen maar onze levertermijn blijft identiek en wordt consequent behaald. Onze werkwijze is onveranderd gebleven. Een individueel geplande keuken betekent heel veel maatwerk en daar zijn we zeer sterk in. We beginnen dan ook steeds van de plaat op zijn maximale afmeting om zo tot de gewenste afmetingen in de keuken te komen. Zo zijn kastdeuren van een lengte van 2,6 meter in één stuk bij ons zeker mogelijk. Met 26 binnen- en buitenkleuren, steeds op elkaar afgestemd, vindt iedereen ongetwijfeld zijn smaak.”  

Geen keuzestress voor lades, Beckermann kiest resoluut voor MerivoBox.

Verder dan de keuken

De keuken en de rest van de woning versmelten meer en meer tot één geheel. “Een holistische oplossing voor de totale leefruimte is dus nodig”, omschrijft Buys. “De consument wil meer en meer een esthetisch geheel creëren waarbij de stijl in de keuken doorgetrokken wordt naar de leefruimte, de badkamer, de slaapkamer, … De hele woning zeg maar. Bij Beckermann voldoen de meubels aan de hoogste eisen en daarom zijn ze ook geschikt voor elke mogelijke toepassing in iedere andere ruimte. De mogelijkheden hierrond staan mooi opgesteld in de showroom in Cappeln. Kom dus zeker een kijkje nemen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details