NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Het moderne wonen digitaal geconnecteerd

Het moderne wonen digitaal geconnecteerd

Woon- en andere leefomgevingen in digitale verbinding: dat is de toekomst die Häfele presenteerde op de Interzumbeurs onder het motto ‘Thinking ahead’. Een piste met potentieel, zo doen de drie Interzum Awards voor Häfele vermoeden. Het Connect Meshsysteem, het klepbeslag ‘Free Space’ en het greeploze ‘Easiness’ vielen in de prijzen.

In de toekomst leven we in geconnecteerde ruimtes. Tenminste als het van Häfele – internationaal marktleider op vlak van meubelbeslagtechniek, elektronische sluitsystemen en ledverlichting voor meubels en ruimtes – afhangt. Op Interzum in Keulen belichtte de fabrikant het thema met concrete uitwerkingen, zoals Loox5: de vijfde generatie ledverlichtingssysteem, inclusief intelligente verbinding met de slimme wereld van het wonen.

haefele_interzum2019_d002_007-kopieren

De Connect Chip, het hart van het Connect Meshsysteem of de Connect Hub, doet dienst als ‘tolk’ tussen verschillende communicerende systemen.

 

Klaar voor het échte werk

De digitalisering in de meubel- en woonwereld wordt volgens Häfele enkel een succes als het aan zowel de behoeften van meubelfabrikanten als de wensen van de klant voldoet. Het sleutelwoord daarbij is: een eenvoudige realisatie. Bij elke nieuwe ontwikkeling denkt de producent vooruit en let vooral op het gebruiksgemak. Op hun stand van 1.480 vierkante meter demonstreerde Häfele hoe ze die vraag benaderd hebben en met concrete projecten hebben beantwoord.

Systeem op de groei

Een van die producten, en winnaar van een Interzum Award, is de Häfele Connect Mesh technologie. Daarmee wordt ‘smart furniture meets smart home’ in een handomdraai in werkelijkheid omgezet. Het was de basis voor een micro-appartement met intelligente geconnecteerde componenten, met bijhorende keuken met geraffineerde verlichting en sound. Aan te sturen via een smartphone of tablet uiteraard.

Häfele Connect brengt verschillende apparaten, systemen en netwerkplatformen samen. Doordat ze dezelfde taal spreken, kunnen ze eenvoudig communiceren. Zo kan je als gebruiker ook op eender welk moment systemen uitbreiden of apparaten toevoegen. De Connect Chip, het hart van het Connect Meshsysteem of de Connect Hub, doet dienst als ‘tolk’.

haefele_interzum2019_a002_007-kopieren

Op Interzum in Keulen belichtte de fabrikant het thema met concrete uitwerkingen, zoals Loox5: de vijfde generatie ledverlichtingssysteem.

 

Flexibele verlichting in meubilair en ruimte

Ook klaar om het digitale verhaal mee te schrijven is Loox5, de nieuwe generatie ledverlichting van Häfele. Vanaf het najaar geeft dat systeem een boost aan de elektrificatie van meubelen en de aansluiting op ruimteverlichting. Loox5 is krachtig en voldoet aan hoge eisen. Tegelijk staan een eenvoudige installatie en bediening voorop.

Met de focus op digitalisering en connectie bouwt Häfele verder aan zijn goede service en knowhow. Van planning en productie tot logistiek: als totaalpartner levert het bedrijf producten voor de industrie, met name voor keukens, woonkamers en slaapkamer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details