NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Het DER KREIS-netwerk Met passie en energie
De huidige beherende vennoot Ernst-Martin Schaible.

Het DER KREIS-netwerk Met passie en energie

DER KREIS is een middelgrote groep die in heel Europa actief is voor keuken-, badkamer-, timmer- en interieurspecialisten, met het hoofdkantoor in Leonberg, Duitsland.

Toen de huidige beherende vennoot Ernst-Martin Schaible zijn bedrijf in 1979 oprichtte, was de situatie voor keuken­bouwers op de Duitse markt zeer moeilijk. Kleine en middelgrote familiebedrijven werden door de keukenfabrikanten niet serieus genomen en hadden veel slechtere inkoopvoorwaarden dan de grote meubelzaken. DER KREIS heeft hun marktpositie verbeterd en versterkt met het idee om de keukenspecialisten te verenigen in een inkoopgemeenschap.

In 43 jaar heeft dit geresulteerd in een gemeenschap van meer dan 3.500 leden, waaronder specialisten in badkamers, airconditioning en verwarming, timmerlieden, meubelmakers, maar ook specialisten in raamconstructies, winkelinrichting en binnenhuisinrichting. De bedrijvengroep DER KREIS is momenteel in negen landen, waaronder België en Luxemburg, succesvol vertegenwoordigd door eigen nationale bedrijven. Onlangs zijn de activiteiten uitgebreid tot Spanje en in de toekomst zullen de nationale en internationale activiteiten verder worden ontwikkeld. Via de internationale oriëntatie  als full-service vereniging profiteren alle leden van de ervaring van de nationale bedrijven. Dit resulteert in veel positieve synergie-effecten waar iedereen baat bij heeft.

Het hoofdkantoor in Leonberg, Duitsland.

Digitale transformatie en klantnabijheid

Door de uitstekende prestaties van de aange­sloten bedrijven kon DER KREIS Systemverbund zijn externe omzet in 2021 met bijna elf procent verhogen ten opzichte van 2020. De grotere investering van eindgebruikers in hun eigen huis tijdens de coronapandemie is zeker een factor. In deze context zijn de klanten nog beter geïnformeerd over producten en aanbiedingen op het internet. “Het doel van elk bedrijf is deze klanten op het web te vinden en ze naar de eigen homepage te brengen. Zo begeleiden we de potentiële koper van het web naar de keukenstudio en leggen we verbanden tussen de digitale en de echte wereld. Onze specialisten werken met veel passie en creativiteit – en schudden niet alleen handen, maar geven “hart aan het werk!”. 

Een bedrijf met sociale verantwoordelijkheid

DER KREIS als onderneming en Ernst-Martin Schaible persoonlijk houden rekening met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid als succesvolle onderneming. De Leonberg Groep is bijvoorbeeld een partnerbedrijf van Artsen zonder Grenzen. Via de stichting DER KREIS ANJA SCHAIBLE stimuleert de heer Schaible zelf, in samenwerking met betrokken partners uit de industrie, studieprojecten aan universiteiten die gericht zijn op nieuwe designontwikkelingen voor keuken en huis, of ondersteunt hij als vanzelfsprekend projecten op het gebied van opleiding en promotie van jongeren. Op het liefdadigheidsfront steunt de ondernemer persoonlijk en genereus de daklozen in de regio.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details