NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Haier klaar voor uitbreiding in de Benelux: Grootste apparatuurproducent ter wereld

Haier klaar voor uitbreiding in de Benelux: Grootste apparatuurproducent ter wereld

Haier’s Opkomst in de Benelux

Apparatuurproducent Haier, bekend van de merken Haier, Candy en Hoover, staat klaar voor een opwindende expansie in de Benelux. Met een omzet van meer dan 32 miljard dollar is Haier momenteel de grootste apparatuurproducent ter wereld. Dit indrukwekkende succes is gedeeltelijk te danken aan enkele spraakmakende overnames van vooraanstaande bedrijven, waaronder het Amerikaanse General Electric (GE) en het Italiaanse Candy Hoover in 2019, evenals de verwerving van specialty merken zoals Fisher & Paykel, bekend om hun innovatieve apparatuur met ladesystemen.

Haier in de Benelux: Van Vrijstaande Apparaten tot Inbouwapparatuur

Haier geniet momenteel bekendheid in de Benelux vanwege zijn hoogwaardige vrijstaande apparaten, die onder andere verkrijgbaar zijn via Coolblue. Echter, elders in de wereld heeft Haier al een dominante positie verworven op het gebied van keukenapparatuur. Deze trend zal zich binnenkort ook in België en Nederland voortzetten, omdat Haier vastberaden is om de keukenretailmarkt in de Benelux te veroveren. Terwijl Haier reeds een sterke aanwezigheid heeft in de elektroretail-markt (ERT) met succesvolle producten voor koelen, wassen en drogen, is het doel voor 2026 om een leidende positie in te nemen binnen Europa met betrekking tot inbouwapparatuur. Het bedrijf heeft zijn servicesysteem en logistiek hierop aangepast en heeft een strategische voorraad opgebouwd in het magazijn in Antwerpen om ervoor te zorgen dat er geen tekorten zijn aan producten in de Benelux.

Op Maat Gemaakt Assortiment voor de Lokale Keukenretailers

Het continu groeiend assortiment is zorgvuldig afgestemd op de specifieke behoeften van de lokale keukenretailers. Als de grootste witgoedfabrikant ter wereld is Haier actief in meer dan 160 landen, met een indrukwekkend netwerk van meer dan tien R&D-centra en meer dan 120 fabrieken. Hoewel de onderdelen voor de Europese markt uit verschillende delen van de wereld afkomstig zijn, is de assemblage en productie grotendeels gevestigd in landen zoals Roemenië, Turkije en Italië, waar tevens het Europese hoofdkantoor gevestigd is.

Küchenmeile: Haier’s Showcase voor de Benelux Retailers

Na hun deelname aan de IFA in Berlijn, zal Haier zich ook presenteren tijdens de prestigieuze Küchenmeile in Area 30 in Löhne, speciaal gericht op de retailers uit de Benelux. Deze gelegenheid zal de retailers in de regio een unieke kans bieden om kennis te maken met het gevarieerde assortiment van Haier en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur te ontdekken.

Connectiviteit en Kunstmatige Intelligentie: Haier’s Baanbrekende Technologie

Een opvallend kenmerk van het nieuwe Haier-assortiment is de integratie van ‘connected’ producten in het IoT-ecosysteem van Haier. Dankzij de hOn-app kunnen alle producten afzonderlijk worden bediend. Miljoenen consumenten maken al gebruik van dit digitale platform waar de merken Haier, Hoover en Candy op zijn aangesloten. Een toonbeeld van innovatie is de Chef@Home oven, gebaseerd op ‘Artificial Intelligence Inside’. Het bedieningselement bevindt zich niet langer in een apart paneel, maar is volledig geïntegreerd in het ovenscherm, waarmee Haier een voorloper is op de markt. De oven kan zelfstandig koken, waarbij camera’s bijvoorbeeld de bruiningsgraad van een cake of ovenschotel nauwkeurig in de gaten houden. Indien gewenst, kan het systeem het volledige kookproces automatisch sturen.

Conclusie: Haier’s Toekomst in de Benelux

Hoewel Haier momenteel wordt gezien als “de nieuwkomer” in de Benelux, heeft het al wereldwijd bewezen grootste speler te zijn op het gebied van keukenapparatuur. Nu is het tijd voor Haier om deze positie te versterken en zijn succesverhaal ook in de Benelux te realiseren. Met een toegewijd assortiment, state-of-the-art technologie en een groeiende aanwezigheid op de Europese markt, is Haier klaar om de harten van de keukenretailers en consumenten in de Benelux te veroveren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details