Platform over design en techniek in de keukenbranche
Elektro

Haal het beste uit je wijn!

Door wijn te bewaren in een wijnkoelkast of wijnklimaatkast ben je verzekerd van de beste condities voor je wijncollectie. De wijn wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals temperatuurschommelingen, trillingen, geur en licht. Zo schenk je altijd de meest optimale wijn.  Een constante temperatuur is een belangrijke voorwaarde voor een goed rijpingsproces van de wijn. […]

qlima_bwk1651_left_16_print-kopiren

9 januari 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Door wijn te bewaren in een wijnkoelkast of wijnklimaatkast ben je verzekerd van de beste condities voor je wijncollectie. De wijn wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals temperatuurschommelingen, trillingen, geur en licht. Zo schenk je altijd de meest optimale wijn. 

Een constante temperatuur is een belangrijke voorwaarde voor een goed rijpingsproces van de wijn. Doordat je de wijn in een speciaal daarvoor ontwikkelde koelkast bewaart, blijft de temperatuur constant. Een reguliere keukenkoelkast wordt vele malen per dag geopend. Dit heeft invloed op de smaak en het aroma van de wijn. Doordat de bediening van een wijnkast aan de buitenzijde zit, wordt deze niet onnodig geopend. Zo blijft de temperatuur optimaal op peil.

De beste bescherming
Ter bescherming tegen de negatieve invloed van licht, hebben de Qlima wijnkasten een deur van glas met een UV-filter. Verder zijn ze trillingsvrij, zodat het bezinksel niet gaat dwarrelen. Door de interne ventilator en luchtfilters wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en kunnen geuren van buitenaf de wijn niet beïnvloeden.

PVG

De inbouw wijnkoelkast Qlima BWK 1618 is een compacte wijnkoelkast voor 18 flessen wijn die je eenvoudig kunt inbouwen in je keuken.

Wijnkoelkast of wijnklimaatkast?
Wil je wijn voor een korte periode op de beste consumptietemperatuur bewaren? Dan is een wijnkoelkast de beste keuze. Deze heeft één temperatuurzone en is vooral geschikt voor witte wijn of rosé. Een wijnklimaatkast heeft twee temperatuurzones, waardoor je verschillende soorten wijn (rood, wit, rosé) op de ideale drinktemperatuur kunt bewaren. 

Twee koelmethodes
Kies voor een model met compressor wanneer je de wijn snel op temperatuur wilt brengen.  Het vermogen van deze compressor-modellen is onafhankelijk van bijvoorbeeld de omgevingstemperatuur. Thermo-elektrische modellen zijn meer gericht op het constant houden van de temperatuur. 

Inbouw of vrijstaand
PVG biedt onder de merknaam Qlima prachtige oplossingen om je wijn onder de optimale condities te bewaren. Het ruimte assortiment bestaat uit inbouwmodellen vanaf 7 tot maximaal 51 flessen. Ook zijn er compacte vrijstaande modellen met een capaciteit van 8, 12 of 28 flessen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%