NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Grijstinten die kleur brengen

Grijstinten die kleur brengen

Wit en zwart zijn perfecte keuken­kleuren. Maar het hoeft niet altijd wit en zwart te zijn. We brengen zo veel tijd door in onze keukens dat een ander kleurtje fijn kan zijn. Waarom niet teruggrijpen naar grijs? Geen saaie grijstinten, wel die tinten die een gezelligheid uitademen.

Wie op zoek is naar karakter in de keuken, is bij Franke aan het juiste adres. Design en functionaliteit gaan hand in hand bij het slijtvaste Fragranit+. “Graniet is niet alleen een van de mooiste materialen, het is ook een van de hardste”, klinkt het. “Onze Fragranit+ is na diamant, robijn en topaas het vierde hardste materiaal wereldwijd. Breukbestendig, slijtvast maar ook ongevoelig voor krassen, koude en hitte tot 180 graden. Bovendien voegen we drie nieuwe grijstinten toe en dat zorgt meteen voor meer designmogelijkheden voor de Urban spoelbakkenfamilie, gemaakt van Fragranit+. Denimgrijs, oriongrijs en saliegrijs zijn dé Fragranit-trendkleuren.”

Strijd tegen bacteriën

Granieten spoelbakken zijn elegant en geven een keuken een natuurlijke look. Fragranit+ voegt daar een subtiele glans en een warme uitstraling aan toe. Het oppervlak heeft een fijne structuur maar is niet poreus. Het voldoet dus aan de strengste hygiënische normen. Gezien keukens toch een omgeving zijn waarin bacteriën aanwezig zijn en zich kunnen verspreiden, gaat Franke nog een stapje verder. Het integreert in alle Fragranit+-spoeltafels de Sanitized®-hygiënefunctie, een speciale behandeling van de spoelbakken die het oppervlak proper houdt en het een duurzame bescherming geeft. “Tests hebben bovendien aangetoond dat de Sanitized®-behandeling de groei van bacteriën en microben met 99 procent vermindert”, benadrukt Roxane Lalmant van Franke. Onderhoud van graniet, dus ook Fragranit+, is eenvoudig. Het oppervlak in cirkelvormige bewegingen schoonvegen met een ingezeept microvezeldoekje en het vervolgens grondig afspoelen volstaat.

Fragranit+-grijstinten

Drie nieuwe Fragranit+-grijstinten: denimgrijs, oriongrijs en saliegrijs.

Nieuwe kleuren

Franke zorgt nu voor meer kleurvariatie binnen het Fragranit+ en experimenteert, onder het motto ‘Weg met eentonige imago van grijs’, met drie verschillende grijstinten. “Oriongrijs, saliegrijs en denimgrijs zijn stoere kleuren die op elk moment van de dag spelen met licht”, schetst Lalmant. “Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat blijft jouw keuken je keer op keer verwonderen.”

Bovenop de bestaande en populaire trend­kleuren, met voorop onyx of grafiet, komen er eveneens vier gloednieuwe supermetaal­kleuren bij. De metaaldeeltjes, verwerkt in het Fragranit-materiaal, brengen een frisse look en extra elegantie. Het granietzand wordt op 600 graden in de verbrandingsoven gekleurd zodat het materiaal kleurvast en lichtbestendig wordt en tegelijk bestand tegen huishoudzuren en vuil.

Let’s go Urban

De Urban-reeks van Franke is niet alleen de Fragranit+-spoelbakken. Met ook kranen in de serie zijn mooie combinaties mogelijk. “Op een Urban-spoelbak hoort een Urban-kraan”, aldus Lalmant. “Beide producten gaan esthetisch gezien perfect samen. Wie durft combineert een witte Urban-kraan met een saliegrijze spoelbak verwerkt in een wit werkblad. En ook voor de kleinere keuken, waar werkoppervlak en praktisch werken belangrijk zijn, is er met de spoeltafel met klein afdruipblad een ideale oplossing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details