NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Gezond genieten
Miele: “Dankzij de stoomoven tover je heel eenvoudig pareltjes van gezonde gerechten op je bord.”

Gezond genieten

Keukenrenovatie of een nieuwe keuken, opteer dan voor een inbouw- of drukstoomoven. Geen renovatieplannen? Een vrijstaande stoomoven voldoet aan je stoombehoeften.

Groentjes, vlees, vis,… alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven bewaard.

Miele zet zwaar in op de ontwikkeling van stoomovens. “Denk je stoomoven, dan denk je Miele”, klinkt het vol vertrouwen bij de fabrikant. “Met de grootste ‘Deutsche Gründlichkeit’ wijden we ons aan de ontwikkeling en productie van toptoestellen want we zijn er van overtuigd dat stoomovens niet langer de toekomst maar wel het heden zijn. 100 graden is exact 100 graden. De stoom wordt niet in de ovenruimte zelf opgewekt maar erbuiten. Pas als de stoom de gewenste temperatuur heeft bereikt, komt deze in de ovenruimte. Het is slechts een van de ingrepen waarmee we een perfecte garing van groentjes, vlees, vis of pasta nastreven.”

Snel onmisbaar

Gezonde voeding en een gezonde levensstijl staan hoog op de prioriteitenlijst van Miele. De fabrikant weet ook dat het bij vele mensen soms aan tijd ontbreekt om een snelle en toch gezonde maaltijd op tafel te toveren. “Daarom hebben we uitsluitend hogedrukstoomovens of steamers”, benadrukt Miele. “Deze gaan net dat tikkeltje verder dan ‘gewone’ drukloze stoomovens. Waar die standaard tot 100 graden gaan, is dat bij onze steamers
120 graden. Het eten is daarmee razendsnel klaar. Een simpel voorbeeld maakt dit meteen duidelijk: in een drukloze stoomoven zijn aardappelen klaar in 18 minuten, een steamer heeft maar 6 minuten nodig.”

image description

Vijf redenen om te stoomkoken

Dat stoomkoken een gezonde manier van koken is, weet ongetwijfeld iedereen. Alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven bewaard in tegenstelling tot het traditioneel bereiden met kokend water. Bovendien heb je geen vet nodig. Daarom is stoomkoken ook een verwennerij van je smaakpapillen. De smaak komt beter tot zijn recht. Ook de sappen blijven beter bewaard, wat bijvoorbeeld vlees en vis extra mals en zacht houdt. “Eentje die heel veel mensen leuk zullen vinden te horen: stoomkoken is echt makkelijk”, aldus Miele. “De ingrediënten, na kruiding, simpelweg in de stoomoven schuiven en klaar. Aanbranden behoort tot het verleden, net als overlopen van potten en pannen. Bovendien kan je meer klaarmaken dan vele mensen denken. Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde desserts (rijstpap, crème brûlée) zelfs makkelijker zijn met stoom dan op de klassieke manier? En last but not least, bij stomen heb je minder water nodig en het voedsel gaart op een efficiëntere manier dankzij de efficiënte warmteoverdracht. Weinig water, meer voedingswaarde.”

Magie verzekerd

De toestellen uit de Generation 7000 reeks, gelanceerd tijdens Batibouw 2019, zijn al de vijfde generatie stoomovens bij Miele, een bewijs dat stoomkoken een belangrijke pijler bij de fabrikant is. “Stoomovens, stoomovens met ingebouwde microgolfoven, combi-stoomovens en drukstoomovens: iedereen vindt zijn gading bij ons”, klinkt het. “Een hele reeks interessante features en een aantrekkelijk design voegen extra stoombeleving toe aan elke kookbeurt. Wie Miele wil ervaren voor ze in huis te halen, nodigen we graag uit in ons Miele Experience Center. Dat kan virtueel, telefonisch of ter plaatse. Surf naar www.miele.be/mec en boek
je afspraak.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details