Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Gezond genieten

Stoomkoken is here to stay, laat dat duidelijk zijn. Met gezond, een lekkere smaak en caloriearm als drie troeven van formaat heeft de stoomoven zijn weg naar de keuken gevonden.

Foto 1 Miele kopiëren
Miele: “Dankzij de stoomoven tover je heel eenvoudig pareltjes van gezonde gerechten op je bord.”

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Miele

9 april 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Keukenrenovatie of een nieuwe keuken, opteer dan voor een inbouw- of drukstoomoven. Geen renovatieplannen? Een vrijstaande stoomoven voldoet aan je stoombehoeften.

Groentjes, vlees, vis,… alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven bewaard.

Miele zet zwaar in op de ontwikkeling van stoomovens. “Denk je stoomoven, dan denk je Miele”, klinkt het vol vertrouwen bij de fabrikant. “Met de grootste ‘Deutsche Gründlichkeit’ wijden we ons aan de ontwikkeling en productie van toptoestellen want we zijn er van overtuigd dat stoomovens niet langer de toekomst maar wel het heden zijn. 100 graden is exact 100 graden. De stoom wordt niet in de ovenruimte zelf opgewekt maar erbuiten. Pas als de stoom de gewenste temperatuur heeft bereikt, komt deze in de ovenruimte. Het is slechts een van de ingrepen waarmee we een perfecte garing van groentjes, vlees, vis of pasta nastreven.”

Snel onmisbaar

Gezonde voeding en een gezonde levensstijl staan hoog op de prioriteitenlijst van Miele. De fabrikant weet ook dat het bij vele mensen soms aan tijd ontbreekt om een snelle en toch gezonde maaltijd op tafel te toveren. “Daarom hebben we uitsluitend hogedrukstoomovens of steamers”, benadrukt Miele. “Deze gaan net dat tikkeltje verder dan ‘gewone’ drukloze stoomovens. Waar die standaard tot 100 graden gaan, is dat bij onze steamers
120 graden. Het eten is daarmee razendsnel klaar. Een simpel voorbeeld maakt dit meteen duidelijk: in een drukloze stoomoven zijn aardappelen klaar in 18 minuten, een steamer heeft maar 6 minuten nodig.”

image description

Vijf redenen om te stoomkoken

Dat stoomkoken een gezonde manier van koken is, weet ongetwijfeld iedereen. Alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven bewaard in tegenstelling tot het traditioneel bereiden met kokend water. Bovendien heb je geen vet nodig. Daarom is stoomkoken ook een verwennerij van je smaakpapillen. De smaak komt beter tot zijn recht. Ook de sappen blijven beter bewaard, wat bijvoorbeeld vlees en vis extra mals en zacht houdt. “Eentje die heel veel mensen leuk zullen vinden te horen: stoomkoken is echt makkelijk”, aldus Miele. “De ingrediënten, na kruiding, simpelweg in de stoomoven schuiven en klaar. Aanbranden behoort tot het verleden, net als overlopen van potten en pannen. Bovendien kan je meer klaarmaken dan vele mensen denken. Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde desserts (rijstpap, crème brûlée) zelfs makkelijker zijn met stoom dan op de klassieke manier? En last but not least, bij stomen heb je minder water nodig en het voedsel gaart op een efficiëntere manier dankzij de efficiënte warmteoverdracht. Weinig water, meer voedingswaarde.”

Magie verzekerd

De toestellen uit de Generation 7000 reeks, gelanceerd tijdens Batibouw 2019, zijn al de vijfde generatie stoomovens bij Miele, een bewijs dat stoomkoken een belangrijke pijler bij de fabrikant is. “Stoomovens, stoomovens met ingebouwde microgolfoven, combi-stoomovens en drukstoomovens: iedereen vindt zijn gading bij ons”, klinkt het. “Een hele reeks interessante features en een aantrekkelijk design voegen extra stoombeleving toe aan elke kookbeurt. Wie Miele wil ervaren voor ze in huis te halen, nodigen we graag uit in ons Miele Experience Center. Dat kan virtueel, telefonisch of ter plaatse. Surf naar www.miele.be/mec en boek
je afspraak.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
  • GWW-BE

    Grond/Weg/Waterbouw

    Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

    Naar website
  • IA

    Industrial Automation

    Platform over productie- en procesautomatisering

    Naar website
  • IB

    Interieurbouw & Schrijnwerk

    Platform voor de interieurbouwbranche

    Naar website
  • LP

    Lumenpro

    Platform over licht en verlichting

    Naar website
  • MTV

    Metaalvak

    Platform voor de metaalverwerkende industrie

    Naar website
  • Recyclepro

    Recyclepro

    Platform over de gehele recyclingstroom

    Naar website
  • CLW

    Construire la Wallonie

    Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

    Naar website
  • Greenpro

    Greenpro

    Platform voor de tuin- en groenprofessional

    Naar website
  • Bouwmat

    Bouwmat

    Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

    Naar website
  • BAVL

    Bouwen aan Vlaanderen

    Platform voor de bouw

    Naar website
  • ArchiComm-BE

    ArchiComm

    Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

    Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details