NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Gesmaakt in de keuken

Gesmaakt in de keuken

Een traditionele afspraak op de kalender: Batibouw. Even traditioneel is de deelname van Franke aan de hoogmis voor bouwers en verbouwers. De fabrikant pakt er steeds uit met een sterke mix van bestaande producten en innovatieve nieuwkomers. De focus dit jaar: rvs.

Rvs, roestvrijstaal, inox. Hetzelfde materiaal, verschillende naam. Een materiaal waarmee Franke al lange tijd aan de slag is, met een mooi assortiment spoelbakken, werkbladen en keukenkranen als resultaat. Hoog tijd om aan deze producten en dit materiaal de aandacht te schenken die ze verdienen, besloot de fabrikant.

Helemaal rvs

“De tijd dat een werkblad in roestvrijstaal iets was voor een professionele keuken is voorbij”, horen we van Roxanne Lalmant van Franke. “Het blijft in die professionele omgeving uiteraard een populaire keuze, maar die populariteit breidt uit naar de particuliere keukens. De vele afwerkingsmogelijkheden zijn daarbij een sterke troef.” Franke focust op haar twee unieke finishes: Diamant en Parel. Om de diamantfinish te bekomen, voorziet Franke het werkblad van een coating van hard chroom. Deze geeft het werkblad een elegant uiterlijk en maakt het tegelijkertijd krasbestendig en eenvoudig schoon te maken, simpelweg met een microvezeldoek en water. Parel is het resultaat van een kleurloze en transparante coating. Het oppervlak is dan water- en vuilbestendig en ook vingerafdrukken maken geen schijn van kans meer. Ook Parel is eenvoudig te reinigen met een microvezeldoek en water.

Lalmant: “Een groot voordeel van rvs en eentje waar we volop mee aan de slag gaan, is de mogelijkheid werkbladen, spoelbakken en kranen in hetzelfde materiaal aan te bieden. Het toppunt van hygiëne dankzij de eigenschappen van het materiaal én doordat de spoelbak naadloos ingelast wordt in het werkblad. Hoe minder naden, hoe minder risicovolle zones waar bacteriën welig kunnen tieren. Al filteren we overbodige bacteriën al uit het kraantjeswater met onze Vital-kraan, beschikbaar in rvs-look.”

Box Center, alle dagelijkse toebehoren meteen bij de hand.

 

Nieuwe kranen

Franke breidt haar gamma rvs-kranen bovendien verder uit met twee nieuwe families: de Eos Neo en de Leda Neo, allebei gebogen modellen. Beide families zijn bovendien zowel uittrekbaar als zwenkbaar beschikbaar. “Hun laminaire straalregelaar gaat het spatten in en rondom de spoelbak tegen en zorgt dat het geluid van stromend water minder fel is”, aldus Lalmant.

De rvs-werkbladen zijn eenvoudig te reinigen.

 

Think outside the Box

Zal eveneens de nodige aandacht krijgen op de stand van Franke: de Box Center. Dit is een praktische keukenoplossing die zorgt voor een optimale workflow. Box Center is een spoelbak met een makkelijke opbergmethode voor de dagdagelijkse toebehoren. Tijdens Batibouw zal Franke een nieuwe indeling van de bakken tonen. De eerste samenstelling bestond uit de mogelijkheid de toebehoren van links naar rechts te verschuiven in de grote unit. Nieuw is nu de horizontale positionering van de toebehoren, voor een ideale snij- en handelmethode. Bij dit model is de verschuiving van toebehoren dus van voor naar achter op de zeer vlakke spoelbakrand. “Bijkomend voordeel van dit model is dat deze zowel onderbouw als SlimTop/vlakbouw geïnstalleerd kan worden en dat de modellen omkeerbaar zijn”, benadrukt Lalmant. De unit waarin de toebehoren worden opgeborgen, is nu ook als afzonderlijk model beschikbaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details