Platform over design en techniek in de keukenbranche
Werkbladen

Geen enkele keuken dezelfde

Maatwerk, naadloos, innovatief, kwalitatief hoogwaardige producten. Eigenschappen die gelden voor het hogere keukensegment. En daar zet Ourea op in met...

foto-1-ourea-kopieren

6 april 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Maatwerk, naadloos, innovatief, kwalitatief hoogwaardige producten. Eigenschappen die gelden voor het hogere keukensegment. En daar zet Ourea op in met het assortiment van ABK innovent.

ABK innovent is een jonge Nederlandse fabrikant die meteen bij de opstart inzette op het ontwerp, innovatie, productie en assemblage van kwalitatief hoogwaardige keukencomponenten. De productie en assemblage gebeurt in Nederland zodat de kwaliteit steeds nauwlettend in de gaten kan worden gehouden.

Gespecialiseerde kennis

Roestvrijstaal is een materiaal dat de nodige kennis vereist, op vlak van het ontwerp, de productie en de montage. Dat beseffen zowel de fabrikant als Ourea, de verdeler in België van het assortiment van ABK Innovent. “We zijn vaak al in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerp van een keuken”, aldus Roeland Moors van Ourea. “Zo kunnen we onderscheidende keukenconcepten realiseren. Het resultaat is steeds een pareltje.”

Ourea: “Inox combineert mooi met andere materialen.”

 

Quasi onbeperkte mogelijkheden

De productie bij ABK vertrekt steeds van basisplaten van 2 op 6 meter, wat een zo goed als onbeperkte vrijheid oplevert qua maatwerk. De dikte van de werkbladen varieert tussen de 12,5 en 185 millimeter. “Die 185 millimeter is zeker niet de maximum dikte”, benadrukt de fabrikant. “Bovendien leveren we ook massieve 4 millimeter dikke werkbladen. Naast een precieze maatvoering en de verschillende mogelijke afwerkingen (geplooid, geborsteld, geschuurd, warmgewalst, en zo meer) besteden we veel aandacht aan het inwerken van spoelbakken en kranen, al dan niet in hetzelfde materiaal.”

Vinger aan de pols

ABK innovent volgt de trends in afwerkingen en kleuren op de voet. “Sterke contrasten en zwart als kleur zijn vandaag populair”, weet de fabrikant. “Met ons werkblad in gewalst roestvrijstaal en de toevoeging van zwarte elementen (spoelbak, kraan) spelen we hier op in. Het oppervlak is nog matter dan bijvoorbeeld de orbitaal geslepen finish en bovendien een stuk minder krasgevoelig. Het werkblad wordt nog wel behandeld met een speciale afwerking, maar blijft zijn natuurlijke karakter behouden. Elk werkblad heeft zijn eigen unieke handtekening, op vlak van kleur, glans en structuur.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%