NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Fors investeren in de toekomst

Fors investeren in de toekomst

De geschiedenis van het familiebedrijf Engels Group is onlosmakelijk verbonden met de Paardenmarkt in Antwerpen. Het is daar dat de eerste activiteiten in 1927 werden gestart en het is nog steeds daar dat de groep haar thuisbasis heeft. Neven Jan en Marc Engels, de derde generatie ondertussen, beseften dat voor een blijvende groei een efficiënte oplossing nodig was. “Het lappendeken van gebouwen in de buurt is niet ideaal, zeker niet in het midden van de stad”, klinkt het. “In Malle bouwen we letterlijk en figuurlijk aan de toekomst met nieuwe kantoren, logistiek centrum en toonzaal. Alles komt er samen onder één dak. Maar we vergeten nooit onze roots. Onze geschiedenis op de Paardenmarkt krijgt sowieso een plaats.” Ondertussen stoomt de vierde generatie van de familie Engels, meer bepaald Catherine en Thomas, zich klaar om in de toekomst de dagelijkse leiding van de groep over te nemen.

Engels Group bouwt aan een nieuwe thuisbasis in Malle.

Moderne tempel

“Het grote voordeel van de site in Malle zal zijn dat alle diensten van alle divisies zich onder hetzelfde dak bevinden”, benadrukt Jan Engels. “Alle administratieve, dienst na verkoop en logistieke diensten komen samen. Zo voorzien we onder andere 12 laadkaaien zodat onze vrachtwagens op een optimale manier kunnen geladen worden.“ Klanten die een bestelling plaatsen en door omstandigheden de openingsuren niet halen, kunnen in Malle terecht in drie afhaalcontainers die op de site zullen staan. Ook voor de toonzaal wordt een heel nieuw concept en een nieuwe invulling uitgewerkt. Ook hier geldt het principe: alles onder één dak, met de blijvende drive een groot en divers aanbod te voorzien en professioneel advies en begeleiding te blijven geven. Een multifunctionele state of the art toonzaal van maar liefst 1.900 vierkante meter waar we onze Kookkamers en onze huisbeurs Keukentech – Witte Business zullen organiseren.”

Feel good

Naast een efficiënte en moderne werkomgeving beschikt de Engels Group op het terrein van maar liefst 72.000 vierkante meter over voldoende ruimte om ontspanningsmogelijkheden voor de werknemers te creëren. Zo lezen we op de plannen dat de nodige sportfaciliteiten worden aangelegd. “Denk maar aan een looppiste, een padelterrein en een fitnessruimte”, somt Jan Engels op. “Ook een gezellige ruimte om rustig te ontspannen mag niet ontbreken. Onze grote site leent zich uitstekend voor ons jaarlijks personeelsevent. Ook dit jaar organiseerden we een grote barbecue, uiteraard coronaproof volgens de geldende maatregelen. Zo leerden we de site al kennen waar we volgend voorjaar naartoe verhuizen.”

Derde en vierde generatie Engels, met van links naar rechts Thomas, Marc, Jan en Catherine.

Huisbeurs 2021

Keukentech en Witte Business, de huisbeurs van de Engels Group, mag ook dit jaar niet op de kalender ontbreken. “Als de pandemie en de geldende maatregelen het toelaten, nodigen we inderdaad onze leveranciers en klanten uit”, benadrukt Jan Engels. “Het staat al vast dat we van twee avonden naar drie avonden gaan, met het oog op het spreiden van het aantal bezoekers. Noteer alvast 26, 27 en 28 oktober in je agenda en markeer Planckendael als de place to be in je gps.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details