NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Esthetiek en techniek hand in hand

Esthetiek en techniek hand in hand

Esthetiek is belangrijk. Het oog wil namelijk ook wat. En we pronken graag met een mooie (de mooiste) keuken. Maar wat ben je met een mooi uiterlijk als de producten in een keuken niet naar behoren werken. “Esthetisch moet het kloppen, maar verlies nooit de techniek uit het oog”, luidt het motto van Welcome To Design.

Die aandacht voor techniek kreeg Eric Aerts mee van zijn vader die technieker was en elektrische apparaten herstelde. Eric Aerts: “Hij zei altijd dat een toestel goed moest zijn en moest doen waarvoor het diende, want dat het anders veel problemen zou opleveren. Een wijze raad die ik altijd heb onthouden.” Eric Aerts richtte ongeveer 20 jaar geleden de firma Welcome To Design op waarmee hij exclusief handelsagent werd voor België en Luxemburg van Eggersmann. Deze Duitse fabrikant van luxekeukens draagt technische perfectie en tijdloze elegantie hoog in het vaandel en paste dus perfect bij de visie van Eric Aerts. “Vandaag is die klik er nog steeds en ben ik dus nog steeds agent van Eggersmann”, bevestigt Eric Aerts. “Zo namen we onder naam van Eggersmann België deel aan Batibouw, een uitgelezen platform om zowel vaklui als consumenten te ontmoeten.”

foto-3-welcome-to-design-kopieren

Eric Aerts: “Roestvrij staal is en blijft een topper in de keuken.”

 

Weloverwogen toevoeging

Enkele jaren na de oprichting van Welcome To Design vond Eric Aerts de tijd rijp om breder te gaan werken. Hij breidde zijn portfolio uit, niet met een tweede merk van keukens, wel met een kwaliteitsvol aanvullend product. “De dampkappen van EMB, of voluit Edelstahl Möbel Beck, waren toen state of the art”, legt Eric Aerts uit. “Het waren dampkappen om mee uit te pakken. Niemand had eerder dampkappen gezien die uit het werkblad tevoorschijn kwamen om de kookdampen weg te werken. Naast de wauw-factor van een gloednieuw concept – dat er bovendien goed uitzag – konden ook de techniek en de technologie bekoren. De dampkappen waren en zijn van een uitstekende kwaliteit. EMB gaat er prat op toestellen steeds op maat te maken, aangepast aan eender welke situatie. Zo zijn dampkappen gemaakt voor iedere denkbare kookplaat, gaande van 50 centimeter tot ongeveer twee meter breed. Vandaag zijn dampkappen die in het werkblad zitten mainstream geworden, of ze er nu uitkomen of volledig in verwerkt zitten. Bij EMB, en dus ook Welcome To Design, gaan we er echter prat op dat elk product steeds is aangepast aan de noden van de klant. De natuurwetten veranderen gaat natuurlijk niet, realisme moet er zijn. Los van deze wetten gaan we steeds op zoek naar de gepaste oplossing.”

Oog voor kwaliteit

De producten van een Duitse specialist in warmgewalst edelstaal vervoegden daarna het portfolio van Welcome To Design. “Edelstaal is hoogwaardig roestvrij staal”, legt Eric Aerts uit. “Enkel het beste van het beste zal door Stadler Edelstahl worden gebruikt. Sterk, zuiver en mooi zijn de drie pijlers waarop Stadler Edelstahl heel streng toekijkt. We gaan er prat op dat zij op vandaag de enige zijn die dit uitvoeren op zo’n kwalitatief hoog niveau. Werkbladen, spoeltafels en ook fronten van keukenkasten: het kan allemaal in roestvrij staal gemaakt worden van het beste basismateriaal en afgewerkt met oog voor kwaliteit.” Want ook qua afwerkingen behoudt Stadler Edelstahl haar hoge kwaliteitseisen. “Deze constante zoektocht naar de beste kwaliteit legt ons geen windeieren”, benadrukt Eric Aerts. “We zijn dan ook trots dat we de voorbije jaren konden samenwerken met Colruyt, een samenwerking die nog steeds doorloopt. De Colruyt Group organiseert op verschillende vaste locaties kookworkshops. Deze Academy’s werden ingericht met keukens van Eggersmann waarin gebruikgemaakt wordt van roestvrij staal van Stadler Edelstahl.” De fabrikant houdt steeds de vinger aan de pols wat betreft materialengebruik. Zo zijn messing en koper populair vandaag. “Niet meteen materialen die je in een keuken verwacht”, aldus Eric Aerts. “Bij Stadler Edelstahl beschermen we deze materialen met een laagje wax, al houden we steeds rekening met de mogelijkheden en eventuele beperkingen ervan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details