NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
ERP en CAD/CAM stuwen keukenbouw naar nieuw niveau
Casa Vero koos er vanaf de eerste dag bewust voor om alles zelf te maken en te plaatsen.

ERP en CAD/CAM stuwen keukenbouw naar nieuw niveau

Vanuit zijn achtergrond in productontwikkeling en interesse in meubels wist zaakvoerder Rob Verboven hoe hij de wensen van zijn klanten kon vertalen in de keuken van hun dromen. Proteus ERP en het CAD/CAM-pakket imos zorgen er voor dat die dromen ook binnen de kortste keren gerealiseerd worden.

Proteus en imos dragen in belangrijke mate bij tot de korte doorlooptijden waar Casa Vero garant voor staat.

“Vanaf de eerste dag hebben we er bewust voor gekozen om alles zelf te maken en te plaatsen”, opent Rob Verboven. “Het hout moesten we eerst nog op maat laten zagen, maar van zodra de ruimte er was, fysiek en financieel, hebben we geïnvesteerd in een eigen machinepark. Kwaliteit en klantentevredenheid staan bij ons voorop. Het moet heel goed zijn. Punt. Enkel door eigen machines en eigen personeel beschik je over voldoende flexibiliteit om dat waar te maken en snel te schakelen wanneer nodig. De kortere doorlooptijden zijn een bijkomende troef om uit te spelen.” In 1997 al verhuisde Casa Vero naar de huidige locatie in de Acaciastraat in Geel, waar het alle ruimte vond om verder te groeien op een stuk van 2.800 vierkante meter. De formule werkt duidelijk: vandaag telt Casa Vero zestien medewerkers.

“Heel wat parameters, artikels en optimalisaties voor houtbewerking zijn standaard in Proteus aanwezig, waardoor we een kant-en-klare oplossing aangereikt kregen.”

Proteus begrijpt keuken- en interieurbouwers

Sinds 2000 is Casa Vero de weg ingeslagen van CNC-technologie. Verboven: “Automatiseren is sowieso de richting die keuken- en interieurbouw uitgaat. Daarom investeerden we nog voor de digitaliseringsgolf goed en wel onderweg was al in een ERP-pakket. Voor ons een cruciale zet om het overzicht te bewaren en te weten hoe ver elk project al gevorderd is. Een woord is een woord voor ons. Maar ERP is ook cruciaal om inzicht te krijgen en de stap te zetten naar Industrie 4.0, waar iedereen nu de mond van vol heeft.” 

Rob Verboven (links): “We vertrouwen erop dat we goed begeleid worden, want groeien kan je niet alleen. Daarvoor heb je mensen en partners nodig.”

De keuze lag voor de hand. Verboven ging in 2012 met Proteus werken wegens de grote affiniteit met houtbewerking. “Proteus begrijpt waar wij mee bezig zijn als keuken- en interieurbouwer. Je merkt dat het pakket specifiek geschreven is voor onze branche. Heel wat parameters, artikels en optimalisaties zijn er standaard in aanwezig, waardoor we een kant-en-klare oplossing aangereikt kregen. Zeker wat de calculatie betreft maakte dit echt het verschil”, vindt Verboven. Sedert 2018 staat de Trivest Software Group in voor de software in België.

Logische stap naar volgende niveau met imos

Om ook de stap naar digitaliseren op de werkvloer te zetten, volgde drie jaar later de investering in het CAD/CAM-pakket imos. “Een ideale manier om onze machines aan te sturen omdat het via dezelfde verdeler kwam. Een logische stap ook, want je had meteen de link met ERP, zonder dat er vertaalslagen nodig waren. Door het hele pakket aan één firma toe te vertrouwen kregen we een oplossing die meteen goed werkte. Een centrale database van waaruit alles wordt aangestuurd.” Verboven is overtuigd van de meerwaarde die deze investering gebracht heeft voor zijn bedrijf. “Imos is een pakket waar heel veel mee kan. Als je jezelf er voldoende in verdiept, dan kan je weer een niveau hoger gaan spelen. Soms kan iets heel eenvoudigs wel sneller op de klassieke manier, maar voor complexe zaken zijn er quasi geen beperkingen. Automatiseren en digitaliseren vormen een trein die je toch niet kan tegenhouden. Wij zijn vroeg aan boord gesprongen om het verschil te kunnen maken voor onze klanten.”

“Digitalisering neemt geen jobs af. Door onze administratie en het aansturen van de productie te automatiseren, maken we tijd vrij voor nieuwe orders. We kunnen dus weer meer groeien.”

Digitaliseren om te groeien

De introductie van de software van de Trivest Software Group heeft dan ook heel wat teweeg gebracht. Proteus en imos dragen in belangrijke mate bij tot de korte doorlooptijden waar Casa Vero garant voor staat. Elke opdracht voor Casa Vero is namelijk maatwerk. “Digitaliseren is een noodzakelijke stap. En het neemt geen jobs af. Integendeel: door onze administratie en het aansturen van de productie te automatiseren, maken we tijd vrij voor nieuwe orders. We kunnen dus weer meer groeien. Je moet altijd blijven zoeken naar de knelpunten in je bedrijfsvoering, want daar zitten ook de mogelijkheden om te verbeteren. Dat is het fijne aan de samenwerking met Trivest Software Group. Hun medewerkers denken in oplossingen. We vertrouwen erop dat we goed begeleid worden, want groeien kan je niet alleen. Daarvoor heb je mensen en partners nodig”, besluit Verboven. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details