NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Engels Group in 2022 naar industriezone Malle

Engels Group in 2022 naar industriezone Malle

Engels Group uit Antwerpen en projectontwikkelaar ICN Development uit Hoogstraten hebben een verkoopovereenkomst gesloten voor de gebouwen van Engels Group aan de Paardenmarkt te Antwerpen.

Vanaf 2023 starten de werken voor een nieuwe woon- en werkomgeving op de bestaande Engels-site die diverse geschakelde gebouwen omvat op het Hessenplein, Paardenmarkt en Stijfselrui. “Een ambitieus project dat we met veel zorg en respect zullen uitvoeren”, aldus Liesbet Janssens van ICN Development. “De herontwikkeling omvat meer dan 10.000 m², met een uitgekiende mix van woon-werk in een uiterst doordacht concept, waarbij ook een deel van de authentieke Engels-gebouwen behouden zal blijven.’’ Voor ICN Development is Antwerpen naast Gent een logische volgende stap in de groei die het beoogt binnen de Belgische centrumsteden. 

De neven Jan Engels en Marc Engels, huidige zaakvoerders van Engels Group (°1927) en de 3e generatie in het familiebedrijf, zochten en vonden in Malle de perfecte locatie om de groeiambitie van Engels Group te blijven verwezenlijken. “Sinds 1927 is de Paardenmarkt steeds onze thuisbasis geweest”, vertelt Jan Engels. “We kochten over de jaren verschillende panden in de omliggende straten Nieuwe Gang, Stijfselrui, Stijfselstraat en Hessenplein. Maar het centrum van Antwerpen is vandaag niet langer de ideale site om te blijven groeien.” 

“Om die verdere groei te faciliteren brengen we daarom alle activiteiten van de Engels Group samen in een modern logistiek centrum te Malle op een terrein van 70.000 m².  Met veel genoegdoening en nostalgie kijken we terug op de mooie tijden die we zowel privé als professioneel mochten beleven op de Paardenmarkt te Antwerpen. Tegelijk kijken we met veel goesting naar de toekomst en onze start in Malle vanaf mei 2022. We verwerken onze geschiedenis op de Antwerpse Paardenmarkt sowieso in het nieuwe gebouw.”

Engels Group zet de komende jaren alvast performant in op verdere digitalisering. “Die digitalisering en de bijbehorende interne efficiëntiewinst levert voor ons team extra tijd op om onze klanten en partners op een persoonlijke manier te benaderen en om de klanten te ontlasten met bijkomende digitale services.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details