Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Engels Group in 2022 naar industriezone Malle

Engels Group BV verkoopt haar gebouwen aan de Antwerpse Paardenmarkt aan ICN Development

Naamloos-7 kopiëren

10 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Engels Group uit Antwerpen en projectontwikkelaar ICN Development uit Hoogstraten hebben een verkoopovereenkomst gesloten voor de gebouwen van Engels Group aan de Paardenmarkt te Antwerpen.

Vanaf 2023 starten de werken voor een nieuwe woon- en werkomgeving op de bestaande Engels-site die diverse geschakelde gebouwen omvat op het Hessenplein, Paardenmarkt en Stijfselrui. “Een ambitieus project dat we met veel zorg en respect zullen uitvoeren”, aldus Liesbet Janssens van ICN Development. “De herontwikkeling omvat meer dan 10.000 m², met een uitgekiende mix van woon-werk in een uiterst doordacht concept, waarbij ook een deel van de authentieke Engels-gebouwen behouden zal blijven.’’ Voor ICN Development is Antwerpen naast Gent een logische volgende stap in de groei die het beoogt binnen de Belgische centrumsteden. 

De neven Jan Engels en Marc Engels, huidige zaakvoerders van Engels Group (°1927) en de 3e generatie in het familiebedrijf, zochten en vonden in Malle de perfecte locatie om de groeiambitie van Engels Group te blijven verwezenlijken. “Sinds 1927 is de Paardenmarkt steeds onze thuisbasis geweest”, vertelt Jan Engels. “We kochten over de jaren verschillende panden in de omliggende straten Nieuwe Gang, Stijfselrui, Stijfselstraat en Hessenplein. Maar het centrum van Antwerpen is vandaag niet langer de ideale site om te blijven groeien.” 

“Om die verdere groei te faciliteren brengen we daarom alle activiteiten van de Engels Group samen in een modern logistiek centrum te Malle op een terrein van 70.000 m².  Met veel genoegdoening en nostalgie kijken we terug op de mooie tijden die we zowel privé als professioneel mochten beleven op de Paardenmarkt te Antwerpen. Tegelijk kijken we met veel goesting naar de toekomst en onze start in Malle vanaf mei 2022. We verwerken onze geschiedenis op de Antwerpse Paardenmarkt sowieso in het nieuwe gebouw.”

Engels Group zet de komende jaren alvast performant in op verdere digitalisering. “Die digitalisering en de bijbehorende interne efficiëntiewinst levert voor ons team extra tijd op om onze klanten en partners op een persoonlijke manier te benaderen en om de klanten te ontlasten met bijkomende digitale services.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%