NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Eindeloze mogelijkheden
Werken met solid surface vereist een degelijke opleiding, te volgen bijvoorbeeld bij de Engels Academy. (Foto: ©Aristech Surfaces LLC)

Eindeloze mogelijkheden

Het solid surfaceverhaal van Engels Surfaces, toen nog gekend als Engels Design and Decoration, begon in 2004 als exclusief invoerder en verdeler van HI-MACS. Een sterke groei van de divisie volgde. Vandaag beschikt de afdeling van de Engels Group over meerdere bekende solid surfacemerken want recent kwam onder meer AVONITE het portfolio gevoelig uitbreiden. “Hoogwaardige materialen die toepasbaar zijn in zowel residentiële als professionele omgevingen”, klinkt het in koor bij Engels Surfaces en Del Duca Interieur, jarenlang trouwe klant en solid surfacefan van het eerste uur.

Sterke eigenschappen

“Het materiaal is gewoon top, zalig om mee te werken”, opent zaakvoerder Johan Joris van Del Duca Interieur. “De mogelijkheden zijn quasi eindeloos. Wil je een keuken installeren met een werkblad van bijvoorbeeld 10 meter en dit zonder dat je naden ziet, kies dan voor solid surface en wij doen de rest. De sterke troeven van solid surface zijn genoegzaam bekend maar vooral het duurzame karakter, het feit dat eventuele schade hersteld kan worden en het hygiënische en milieuvriendelijke aspect overtuigen meer en meer klanten om voor solid surface te kiezen. Voor ons is het natuurlijk fijn om te weten dat we met Engels Surfaces een partner hebben die door het vuur gaat voor ons en onze klanten. Een service om ‘u’ tegen te zeggen.”

Wit, op de foto Avonite® Snowfall, is nog steeds de meest gebruikte kleur in een keuken.

Sterke service

“Solid surface bewerk je niet zomaar”, aldus Catherine Engels van Engels Surfaces. “Het vereist een specifieke werkwijze om het materiaal klaar te maken.” Johan Joris bevestigt en voegt toe: “Engels Surfaces organiseert op heel regelmatige basis opleidingen die geïnteres­seerden, waaronder ikzelf, de kneepjes van het vak bijbrengen. Denk maar aan het schuren van het materiaal. Dat is cruciaal in het hele proces en zonder een opleiding doe je dit ongetwijfeld niet correct. Ook voor het verlijmen van platen en het thermoformeren zijn opleidingen beschikbaar. Ik voeg graag toe dat de service van Engels Surfaces niet stopt na de verkoop van het plaatmateriaal. Ik word niet aan mijn lot overgelaten en kan steeds bij hen terecht voor raad, opleidingen en ondersteuning.” Catherine Engels voegt toe: “Bovendien bieden we zowel plaatmateriaal als half-afgewerkte producten en kant-en-klaar maatwerk aan, dit om onze verwerkers extra te ondersteunen.”

Werkblad en spatwand vormen één geheel met mooi afgeronde hoeken, ideaal voor een makkelijke poetsbeurt. Hier: Avonite® Summit by Del Duca & Engels Surfaces

Sterke samenwerking

“Waarom moeten klanten kiezen voor solid surface?”, stelt Johan Joris zichzelf de vraag. “Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk qua design en afmetingen. Dankzij de naadloze verlijming en de afgeronde hoeken liggen designstukken binnen handbereik. Het unieke karakter en de onbegrensde creativiteit van architect, verwerker en particulier eindigen steeds weer in een project op maat en een tevreden klant. Ik raad geïnteresseerden zeker aan om contact te nemen met Engels Surfaces. Met hun Engels Academy stomen ze je klaar en ook daarna staan ze elke dag tot je dienst. Het cliché dat klanten van een familiebedrijf geen nummers zijn gaat helemaal op bij hen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details