NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Eindelijk weer een bruisend event”
De wijnklimaatkast van ATAG viel in de prijzen bij de iF Awards.

“Eindelijk weer een bruisend event”

We hebben er even op moeten wachten maar vanaf het moment dat de coronamaatregelen het enigszins toelieten was Brio er als de kippen bij om een event voor haar leden te organiseren. Brio Bruist… en bruisen deed het.

20 en 21 oktober stonden vetjes in het rood omcirkeld op de kalender van Brio en haar leden. Onder de noemer Brio Bruist organiseerde de onestopshop voor keukens, badkamers en totale interieurinrichting eindelijk weer een event: smartwater systemen, douche-wc’s, wijnklimaatkasten, innoverende designtools, nieuwigheden in de totaalinterieurmarkt, … Het stond allemaal op het programma, voor elke bezoeker wat wils.

Brio: “Gewoon warm en koud water, gekoeld en bruisend water, kokend water, gefilterd water, alles kan met het Unito-systeem.”

Avant-première

Het bruisen begon al op de parking van Brio in Herentals waar de ELICA-truck een mooi plaatsje kreeg. In avant-première kregen de bezoekers het productgamma van de Italiaanse dampkappenfabrikant voorgesteld vooraleer de truck aan haar Benelux-ronde van een immense Europese roadshow begon. Een geslaagde voorproever voor het bruisen binnen. Elke aanwezig fabrikant zette zijn beste beentje voor om de bezoeker te verwelkomen met sterke nieuwigheden en mooie uitbreidingen op bestaande productfamilies.

Lekker en gezond kraantjeswater

BWT stelde het AQA drink Pure-systeem voor: “Je kan klanten gefilterd, smaakvol en gezond water aanbieden, rechtstreeks uit de kraan van die (nieuwe) keuken. De AQA drink Pure-systemen combineren onze innovatieve filter- en magnesiumtechnologie met moderne kraanontwerpen van Grohe. Onze systemen verminderen de hoeveelheid calcium in kraantjeswater, halen er zware metalen als lood en koper uit en elimineren onaangename smaken en geurtjes. Bovendien verrijken ze het drinkwater met extra magnesium wat een troef is voor de gezondheid en voor de smaakpapillen.”

Slimme kraan

Het Unito Smart Water System verkreeg recent het Briolabel dankzij haar gebruiks- en installatiegemak, het zuinig gebruik en de vernuftige functies waarmee de multifunctionele kraan zich onderscheidt. “Geconnecteerde toestellen zie je meer en meer en ook onze kraan is via een app te bedienen”, aldus Thomas Van Wingerden van Unito. “Volledige controle via de smartphone dus, van de temperatuur van het water tot de graad van bruis die je wenst. Ook spraakbediening is mogelijk dankzij de compatibiliteit met Google Home en Alexa. We bieden bovendien de mogelijkheid om vandaag die functies te kiezen die je nu wilt en op een later moment uit te breiden indien gewenst. Ook dat kan met Unito Smart Water System.”

Een grondige hygiënische reiniging met aangenaam warm water.

Wijn voor iedereen

Wellicht een van de meest populaire productgroepen momenteel zijn wel de wijnklimaatkasten. Dat is Brio niet ontgaan en ze nodigden een flink aantal fabrikanten (ATAG, Boretti, Smeg, Gaggenau, Climadiff, Avintage en Fhiaba) uit om hun producten voor te stellen. En daar zaten pareltjes bij. Zo ontdekten we bij ATAG in primeur hun vrijstaande wijnklimaatkast die recent een Golden iF Award 2021 in de wacht sleepte. Ook het paradepaardje van het Italiaanse Expo, de muurwijnkast Quadro Vino, trok veel belangstelling. “Beide producten zijn in elk interieur sowieso een eyecatcher”, klonk het unaniem bij de bezoekers.

ELICA was aanwezig met haar speciale truck.

Papierloos

Het badkamernieuws tijdens Brio Bruist focuste vooral op de douche-wc’s. Een druk op de knop volstaat voor een grondige hygiënische reiniging met aangenaam warm water. Een föhn droogt na. Papier is met deze modellen dus overbodig. Eventuele nare luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon door de geurzuivering waarmee de douche-wc’s zijn uitgerust. “In het sanitair van onze toonzaal zijn trouwens enkele douche-wc’s aanwezig”, geeft Brio nog mee. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details