NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een stevige keuze voor je keukenwerkblad
Louis Culot koos voor Kitchen Center Thonon de kwartsiet Invisible Grey Gold uit.

Een stevige keuze voor je keukenwerkblad

En wanneer het op een keukenwerkblad aankomt, doe je er goed aan om voor kwartsiet of dolomietmarmer te kiezen. Niet alleen omdat je zo inspeelt op de laatste interieurtrends, ook omdat het een keuze voor duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid is.

Brachot Surfaces is een Brachot Family Member waar je hoogwaardige platen vindt voor binnen- en buitenafwerkingen. Het uitgebreide aanbod in allerlei soorten natuursteen wordt bij deze Europese producent aangevuld met een ruime selectie aan samengestelde materialen in de collecties Unistone (kwartscomposiet), Uniceramica (keramiek), Terrazzo en Unimarble (marmercomposiet). 

Voor de toonzaal van Spazio 24 in Gent koos Helskens Natuursteen voor de kwartsiet Donatello van Brachot Surfaces.

Als Brachot Family Member maakt Brachot Surfaces deel uit van het uitgebreide netwerk van Brachot. Al meer dan 120 jaar zet wereldspeler Brachot in op innovatie. Dat vertaalt zich naar een ruime expertise voor het selecteren van kwalitatieve materialen. “Zowel onze natuursteen als onze samengestelde materialen blinken uit in duurzaamheid”, zegt marketingmanager Laurence Roelens. “Met al onze materialen willen we dag in dag uit meerwaarde creëren, nu en in de toekomst. Daarnaast gaat Brachot Surfaces ook steeds op zoek naar innovatieve afwerkingen, nieuwe formaten en veelzijdige toepassingen.”

De showroom van De Backer Haarden toont een van de vele toepassingsmogelijkheden van de kwartsiet Invisible Grey Gold.

Kras-, hitte- en zuurbestendig

De decennialange ervaring maakt dat Brachot goed de populaire materialen kan opsporen en perfect inspeelt op de trends. Zo merkte Brachot Surfaces de verhoogde populariteit van kwartsiet en dolomietmarmer in keukens op. “Niet verwonderlijk”, zegt Laurence. “Deze twee types natuursteen bezitten eigenschappen die bijzonder nuttig zijn wanneer je een keukenwerkblad of spatwand zoekt. Beide materialen combineren namelijk de elegante looks van marmer met de hardheid van graniet.” 

Kwartsiet is een van de hardste materialen die je kan vinden. Het is een eeuwenoud materiaal dat door zijn samenstelling beschikt over kras-, hitte- en zuurbestendige eigenschappen. Ideaal dus op plaatsen die intensief gebruikt worden, zoals de keuken. Maar kwartsiet leent zich zeker ook voor andere interieurtoepassingen. “Deze natuursteen is zeer onderhoudsvriendelijk en het kleurenpalet met elegante adering is een extra troef waardoor kwartsiet een sterke marmerlook heeft. Je kan kwartsiet dus ook perfect gebruiken als wandbekleding of als vloer, schouw, douchewand, tafelblad, enzovoort”, zegt Laurence nog. “Het merk Brachot Surfaces heeft momenteel een ruim aanbod aan kwartsieten en verschillende mogelijk afwerkingen in haar assortiment en gaat elke dag op zoek naar nieuwe mogelijkheden.”

Kwartsiet heeft een elegante look die sterk aan marmer doet denken.

Ook dolomietmarmer kan je qua uiterlijk goed vergelijken met marmer. Hij beschikt namelijk over hetzelfde sierlijke lijnenspel en wit-grijze kleurenpalet. Door zijn eeuwenoude vorming is dolomietmarmer wel zuur- en krasbestendiger dan marmer. Laurence: “Met een hogere hardheidsgraad dan marmer is dolomietmarmer zeer geschikt als keukenblad, maar ook in tal van andere toepassingen. Brachot Surfaces heeft een grote selectie aan dolomietmarmers in het aanbod. Alle materialen van Brachot Surfaces kan je overigens ook zelf komen bewonderen in onze 5.000 vierkante meter grote Stone Gallery in Deinze. Daar vind je niet alleen kwartsieten en dolomietmarmers, maar liefst 800 verschillende soorten materialen. Je beleeft er natuursteen en onze samengestelde materialen in een unieke setting en wordt er bijgestaan door onze experts. Een afspraak maak je eenvoudig online.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details