NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een slimme combinatie

Een slimme combinatie

Sinds eind vorig jaar is Fusion beschikbaar bij de Zwitserse fabrikant V-ZUG. Met Batibouw diende zich het uitgelezen platform aan om deze nieuwe telg uitgebreid voor te stellen. En dat lukte, zowel op de eigen stand als in het door de organisatoren van Batibouw ingerichte Innovation House.

Fusion combineert twee functies in één toestel. Het is namelijk een inductiekookplaat waarin centraal een dampafzuiging werd geïntegreerd. Deze zuigt de kookdampen van direct naast de potten en pannen naar beneden weg. “Dit maakt het dagelijks koken aangenamer”, horen we op de stand. “Niet alleen door de vrije hoofdruimte maar ook door de vele handige functies en het elegante en strakke design.”

Het uiterlijk

V-ZUG gaf aan Fusion een sober en strak design, zonder opkanten ter hoogte van de afzuiging. Aangezien het kookveld wordt ingebouwd in het werkblad zorgt dit voor een mooi egaal en vooral biljartvlak resultaat. V-ZUG zorgde echter eveneens voor een adequate bescherming van de kookplaat. “Tijdens het koken kan een kookplaat wel eens lijden onder verschillende omstandigheden”, aldus Michel Van Dommelen van V-ZUG. “Aangezien niemand wil dat een kookplaat vol met krassen staat, beschermden we de glasplaat met onze OptiGlass coating. Deze zeer harde coating is veel krasbestendiger. Op de hardheidsschaal van Mohs, een schaal van 1 tot 10 waarbij 10 de hoogste waarde is – namelijk die van diamant – scoort OptiGlass tussen de 9 en 9,5. OptiGlass zorgt er dus voor dat een kookplaat er langer als nieuw uitziet.”

V. Zug

De kookdampen worden meteen naar beneden weggezogen.
De harde OptiGlass-coating beschermt de kookplaat en zorgt er voor dat deze er langer als nieuw uitziet.

 

Het koken

Enkele handige features helpen de chefs bij het bereiden van een maaltijd. Zo zorgt OptiLink voor een intelligente communicatie tussen de kookplaat en de afzuiging. Dankzij OptiLink wordt de sterkte van de afzuiging automatisch afgestemd op de damphoeveelheid. Wie dat wenst kan de afzuiging ook manueel instellen. “Een intuïtieve bediening met eenvoudige pictogrammen via een grafisch touchscreen maakt het koken tot een ware belevenis”, aldus Van Dommelen.

Nationale en internationale erkenning

Van Dommelen: “Design en gebruiksgemak zijn twee kenmerken die we hoog in het vaandel dragen, bij Fusion maar ook bij onze andere producten. We zijn dan ook heel trots dat de jury van de gerenommeerde Plus X Award een award toekende aan Fusion en daarbij lof had voor het design, het gebruiksgemak, de hoge kwaliteit en het innovatieve karakter. Dat betekent dat de juryleden, specialisten vanuit een heel breed scala aan sectoren, Fusion met zijn handige features waardeerden. Maar we zijn even blij en trots dat we tijdens Batibouw, toch de grootste bouw- en renovatiebeurs in België, met Fusion werden opgenomen in het Innovation House.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details