NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een onontbeerlijk keukenobject
Eos Neo in het koper.

Een onontbeerlijk keukenobject

Watergebruik is een elementaire keukenfunctie en verdient daarom de volle aandacht van Franke. Een ruim kranenassortiment is het resultaat waardoor op elke vraag een passende kraan als oplossing bestaat: een klassieke ééngreepsmengkraan, een semiprofessioneel model, kranen die het ‘vensterprobleem’ verhelpen, kranen die instant drinkbaar water produceren of kranen met een 360 graden beweeglijkheid. “Afhankelijk van stijl, materiaal- of kleurgebruik kan je bij ons terecht voor een kraan die het werkblad of de spoeltafel opwaardeert”, aldus Roxanne Lalmant van Franke. “Kranen in hoogwaardig roestvrij staal, chroom, inoxlook of zelfs met kleuraccenten.”

Tango Neo, geflankeerd door de toebehorenbox Andy Chef met snijplank, chefmes en afdruipbakje.

Waterbesparende bediening

Een zeer uitgebreid kranengamma in roestvrij staal, dat is het minste wat je kan zeggen over het assortiment van Franke. Centinox, Mythos, Kubus, Eos Neo, Leda Neo, Atlas Neo, Tango Neo, Taros Neo en Orbit. Een mooi lijstje met klinkende namen. Het mag dan wel een wereldwijde pandemie zijn, toch voegde Franke de Atlas Neo Sensor, de Tango Neo en de Taros Neo nog toe aan een al imposant aanbod. “Tango Neo en Taros Neo zijn volledig nieuw”, verduidelijkt Lalmant. “Ze kregen allebei een bediening bovenaan de kraan en maken het assortiment compleet. Voor elk wat wils. De bediening is bovendien waterbesparend. De hendel kan in twee posities worden geplaatst. In de eerste positie vloeit de waterstroom aan 70 procent terwijl dat in de tweede positie aan de normale 100 procent is. De drie nieuwe kranen, dus ook de Atlas Neo Sensor, beschikken over een laminaire waterstraal die ervoor zorgt dat de waterstroom veel minder geluid maakt. Tango Neo en Taros Neo komen in zowel een uittrekbaar als een zwenkbaar model.”

Atlas Neo Sensor met links de sensor en rechts de hendel voor manuele bediening.

Ook zonder handen

Twee populaire families keukenkranen in het assortiment van Franke zijn de Atlas Neo en de Eos Neo. Franke speelt hierop in door de keuzemogelijkheden van beide rvs-collecties nog uit te breiden met bijkomende kleurvarianten (industrieel zwart, antraciet, champagnegoud en koper). Zeepverdelers in dezelfde kleur zijn eveneens beschikbaar voor een geslaagd subtiel en tegelijk kleurrijk effect in de keuken.

Bovendien breidt de Atlas Neo-kraanfamilie ook uit met een sensorkraan die toepasselijk de naam Atlas Neo Sensor krijgt. Deze is beschikbaar als uittrekbaar of als zwenkbaar model, in rvs of met een industrieel zwarte coating. “De sensor zorgt automatisch voor 30 seconden water”, legt Lalmant uit.

Makkelijk in onderhoud

Waarom een rvs-kraan? Lalmant somt graag de troeven nog eens op: “Je ziet geen vingerafdrukken, het oogt stijlvol en er is de perfecte match met de spoelbak. Als je daarenboven nog een rvs-werkblad hebt, dan kan je echt van een professionele keuken spreken waar hygiëne een must is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details