NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een Manifesto als leidraad
Geometrie in de keuken met Matrix.

Een Manifesto als leidraad

Om duidelijk te maken wie dampkappenfabrikant Falmec is en waar ze voor staan, schreven ze een Manifesto. De Italiaanse fabrikant somt hierin de belangrijkste elementen op voor hun onderneming, zowel in de bedrijfsvoering als bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Passie, (design)vrijheid, comfort, welzijn, gezelligheid, functionaliteit, … Het staat allemaal duidelijk te lezen in het Manifesto van Falmec. 

Voor een Italiaanse fabrikant van designdampkappen is Eurocucina het belangrijkste event ter wereld. Iedereen bij Falmec was dan ook zeer blij dat de beurs kon doorgaan, zij het op een later tijdstip dan traditioneel het geval is. “Eurocucina is en blijft het uitgelezen platform voor Falmec om nieuwe modellen voor te stellen”, weet ook Thibaut Sohier van Cinem, invoerder van de dampkappen van Falmec in België. “Met Shelf, Vogue, Matrix en Monolith zitten er vier met veel potentieel in de productiepijplijn. Wie Eurocucina door omstandigheden niet kon bijwonen, hoeft zeker niet te vrezen. Deze nieuwkomers komen mee naar de Küchenmeile waar Falmec opnieuw een stand heeft op Area30.”

Is het een legplank of een dampkap? Shelf is het allebei.

Stilistische harmonie

De bestaande collectie afzuigkappen met Circle.Tech-technologie krijgt er met Vogue een elegante nieuwkomer bij. Door de harmonieuze ronde vorm en zijn formaat speelt Vogue meteen de hoofdrol in elke keukensetting. “En toch is Vogue niet schreeuwerig aanwezig”, voegt Sohier toe. “Een eerder verfijnd model dat door zijn afwerking in twee kleuren mooie contrasten creëert. Bovendien is de glazen koepel mooi verlicht door een dynamisch licht. Maar naast het knappe design is ook de
technologie aanwezig. Alle toestellen met Circle.Tech beschikken over een zeer compacte motor met een koolstof- en een zeolietfilter. Vet, geurtjes en kookvocht worden niet alleen weggezogen, alles wordt tegelijkertijd gefilterd.”

Pure geometrie

De exclusieve E.ion-technologie van Falmec laat toe om bepaalde atmosferische ionen te creëren die op een natuurlijke wijze de onaangename geuren en schadelijke stoffen in de keuken elimineren en zo bijdragen aan een optimaal keukenwelzijn. Met Matrix voegt Falmec een nieuwe model toe dat werd voorzien van deze technologie. Tegelijkertijd is Matrix meer dan een dampkap alleen, het voegt een functioneel deel toe aan elke keukenomgeving. Op de legplanken van rookglas kunnen objecten mooi worden geplaatst en zijn ze makkelijk te pakken indien nodig. De dampkap zelf bestaat uit een structuur van geanodiseerd aluminium met een gesatineerd glasvolume dat het geheel een aangenaam effect geeft.

Vogue is een eyecatcher in elke keuken.

Nieuwe horizonten

Met de Elements-collectie keert Falmec de traditionele dampkap de rug toe en komt het met gloednieuwe producten met een geavanceerde technologie die compleet verborgen zitten in modulaire elementen met een unieke esthetiek. Met Monolith en Shelf pikken we er twee nieuwkomers uit. Monolith is als het ware een multifunctionele box die achter het kookveld komt te staan en die het afzuigkanaal bevat maar ook ruimte biedt om allerlei keukenbenodigdheden op te bergen. Denk maar aan pollepels, messen en snijplanken, of kruiden. Ook stopcontacten integreren in deze box kan perfect. Bovendien is Monolith voorzien van een verlichtingssysteem dat een aangenaam, diffuus licht werpt waardoor het geheel lijkt te zweven.

Shelf heeft zijn naam niet gestolen, het is namelijk een dunne legplank waarin een nog dunner afzuigelement wordt geïntegreerd. “Dit is mogelijk met de exclusieve Multi-Air-technologie”, legt Sohier uit. “Shelf is slechts tien centimeter dik en kan worden voorzien van een verwijderbare schoep om de afzuigcapaciteit te verhogen. Bovendien zijn extra modules beschikbaar om van Shelf een veelzijdig systeem aan de muur te maken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details