NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een kleine plaats die het verschil maakt
Het ruime assortiment spoelbakken, kranen en afvalsystemen levert steeds een unieke BLANCO UNIT op.

Een kleine plaats die het verschil maakt

“Onze focus breidt uit van het apart aanbieden van mengkranen, spoeltafels en afvalsystemen naar het aanbieden van een op elkaar afgestemde combinatie van deze drie items”. Aan het woord is BLANCO dat met BLANCO UNIT deze visie duidelijk onderstreept.

De waterzone van een keuken is misschien wel het meest gebruikte plekje van die keuken, mogeljks zelfs van de hele woning. Drinken, voorbereiden, schoonmaken: het gebeurt allemaal in en rond de spoeltafel. Al legt BLANCO niet alleen de focus op de spoelbak zelf. Ook de kraan en het afvalsysteem, traditioneel eveneens in de waterzone te vinden, ontsnappen niet aan de aandacht van de fabrikant. Meer zelfs, met BLANCO UNIT beschikt BLANCO over een concept dat toelaat de eerdergenoemde taken uit te voeren zonder ook maar één stap te moeten verzetten.

Eén systeem, één oplossing

Een keuken kan niet zonder een spoeltafel, een keukenkraan en een afvalsysteem. Dus waarom deze drie dan niet samenbrengen in een vernieuwend concept? BLANCO UNIT voegt de drie items samen tot één geheel dat mooi op elkaar is afgestemd, en bovendien op maat van de gebruiker wordt samengesteld. Meer zelfs, het is de gebruiker zelf die de BLANCO UNIT configureert. De keuze in het BLANCO-assortiment is dusdanig groot dat er steeds een combinatie op maat mogelijk is. Denk maar aan de verschillende maten en installatiemethoden van de spoeltafels en voeg er de drie hoogwaardige materialen aan toe, waaruit ze vervaardigd worden (Silgranit, keramiek en roestvrij staal). Of denk aan de mengkranen met of zonder uittrekbare sproeikop, al dan niet neerklapbaar als ze voor een venster staan. Of aan de afvalsorteersystemen die in verschillende maten beschikbaar zijn en steeds perfect aangepast worden aan alle onderkastcomponenten. Voor elke component van de BLANCO UNIT zijn bovendien handige accessoires beschikbaar die het dagelijks leven in de keuken nog makkelijker maken.

Keukens vormgeven

BLANCO schreef een duidelijke handleiding uit voor geïnteresseerden, zowel keukenplanners als consumenten, om samen tot de UNIT te komen. BLANCO: “Een keuken is opgedeeld in drie zones: de spoelunit, de kookplaats (oven en fornuis) en de bevoorrading (kasten en koelkast). Samen vormen ze de werkdriehoek en het is dus logisch om de afstanden hiertussen zo kort mogelijk te houden en zo een goede workflow te bereiken. De spoelunit is de drukste plek. We spenderen er meer dan 60 procent van onze tijd in de keuken. De spoel­unit vervult een aantal verschillende rollen. Het spreekt dan ook voor zich dat de creatie van een keuken vertrekt vanuit de creatie van de spoelunit, gekoppeld uiteraard aan de manier waarop de consument de keuken gebruikt.”

Elementen samenbrengen

De spoelunit speelt dus een sleutelrol in de keuken. Het is duidelijk dat de keuze van de spoeltafel en de mengkraan een van de belangrijkste beslissingen is, die consumenten nemen bij de planning van een nieuwe keuken. BLANCO: “Op zich is het niet zo moeilijk. Plan de juiste spoeltafel en de juiste mengkraan op de juiste plaats. Wij kennen daar iets van en bieden dan ook onze hulp aan. BLANCO UNIT is de oplossing om spoeltafel, mengkraan en afvalsysteem perfect op elkaar en op de consument af te stemmen. Hoe de waterzone wordt gebruikt, bepaalt welke spoelbak het zal worden. Enkel of dubbel? Een afdruipvlak of niet? Welke accessoires? Wij bekijken het graag met jou.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details