NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een keukenbeurs als geen ander
Nolte is traditiegetrouw één van de deelnemers aan de Küchenmeile A30.

Een keukenbeurs als geen ander

Want daar gaat het om, de talrijke keukenproducenten rond de autostrade A30 organiseren gelijktijdig hun opendeurdagen. En de keukensector geniet mee.

Elk jaar in september verandert de regio rond de A30 in een soort bedevaartsoord. Van heinde en verre komen de keukenpelgrims naar het beloofde land van keukenfabrikanten die hun opendeurdagen samen organiseren. Ook fabrikanten met hun hoofdzetel elders in Duitsland of zelfs in het buitenland bundelen elk jaar de krachten om de keuken­pelgrims naar hun nieuwigheden te brengen. Zo verschenen de voorbije jaren nieuwe initiatieven of verzamelden fabrikanten zich op één gezamenlijke locatie waar ze hun beste beentje voorzetten. Het verkeersbericht vermeldt zelfs specifiek de periode, inclusief openingsuren, wanneer de Küchenmeile en alle nevenactiviteiten weer plaatsvinden, de grote oranje borden met vermelding van fabrikanten en rijrichting sieren het straatbeeld. Alles om de keukenprofessional naar het beloofde keukenland te leiden.

Met 28 onder één paraplu

De Küchenmeile A30 wordt georganiseerd door de marketingvereniging A30 Küchenmeile waarin maar liefst 28 fabrikanten de krachten bundelen. Samen zijn ze goed voor ongeveer twee derde van de totale omzet in de Duitse keukenmeubelindustrie. Elk jaar in september organiseren ze samen hun grote opendeurdagen en dit met een gemeenschappelijk doel: informatie geven over de huidige designtrends inzake keukenmeubelen, apparaten, spoelbakken en accessoires én, zeker niet te vergeten, om kritische vragen en constructieve suggesties van klanten te beantwoorden. De 28 fabrikanten hier noemen zou ons te ver leiden, u vindt het lijstje op we website van de organisatie, net als alle nieuwsberichten die door de organisatie worden verzameld en samengebracht in een overzichtelijk nieuwsoverzicht. Daar lezen we bijvoorbeeld dat Miele de slachtoffers van de recente overstromingen ter hulp schiet met huishoudelijke toestellen en dat hetzelfde Miele dit jaar opnieuw niet deelneemt aan de Küchenmeile.

Naast de opendeurdagen bij de fabrikanten zelf verzamelen tal van fabrikanten zich traditiegetrouw in kasteel/waterburcht Gut Böckel te Rödinghausen.

Plannen maar

Bezoekers aan de jaarlijkse Küchenmeile, gaande van keukenspecialisten over architecten tot interieurarchitecten, weten maar al te goed dat een goede planning op voorhand een pak tijdwinst oplevert. Ook het stressgehalte vermindert een pak wanneer de planning gemaakt is. Het blijft natuurlijk een drukte van jewelste maar als het opzoekwerk reeds afgehandeld is, blijft enkel de gezonde stress van het ontdekken van die baan­brekende nieuwigheden nog over.

De handige Küchenmeile-app, gratis beschikbaar zowel voor iOS als Android, is ook dit jaar een handig hulpmiddel. U kan er een­voudig zoeken op naam van de fabrikant, maar ook een zoektocht op productgroep behoort tot de mogelijkheden. 

Meer dan de beurs alleen

De activiteiten van de keukenfabrikanten en dus ook de marketingvereniging bereiken traditiegetrouw in september hun hoogte­punt. De organisatie en het houden van de opendeurdagen is het summum van een hele tijd werk. Maar eens de deuren gesloten valt de bedrijvigheid uiteraard niet stil. Trends komen en gaan en die kijken niet naar de kalender. Dus ook wanneer de (huis)beurzen niet open zijn, blijft de molen van de marketingvereniging draaien. Via een trendblog en daaraan gekoppelde newsletter informeren ze op gezette tijden een geïnteresseerd lezerspubliek over wat de keukensector bezighoudt. Triggert een nieuwsbericht de lezer, dan kan die heel eenvoudig contact leggen met de fabrikanten. Via de website van marketing­vereniging A30 Küchenmeile komt u snel bij deze trendblog.

Poggenpohl geeft, onder het motto Spotting New Dimensions, een duidelijk statement af wat betreft de keuken in de toekomst.

2021

Terug naar de fabrikanten en hun events. U las reeds dat Miele niet zal deelnemen, dat staat al vast. Jammer genoeg is het coronabeestje nog steeds alive and kicking en zijn de huidige maatregelen misschien niet meer de maatregelen die in september moeten gevolgd worden. Wij raden u dan ook aan om bij het overlopen van uw planning net voor uw afreis ook zeker na te gaan wat u moet doen om Duitsland en de desbetreffende regio te mogen bezoeken én welke maatregelen van kracht zijn om de opendeurdagen en andere events te bezoeken. Vast staat dat de fabrikanten de coronamaatregelen heel strikt zullen volgen om u, met open armen maar wel rekening houdend met de afstandsregels, te kunnen ontvangen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details