NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een jaar vol innovatie voor een ‘gezonde’ keuken
Mood is een bijzonder 2-in-1-element: een dampkap en een verlichtingselement.

Een jaar vol innovatie voor een ‘gezonde’ keuken

Dat brengt echter ook minder aangename aspecten met zich mee, zoals vocht, geuren, vet en rook. Een degelijke dampkap is cruciaal om deze storende elementen af te voeren of op een efficiënte manier te elimineren. Novy volgt de trends in de keukenwereld op de voet en introduceerde onder de tagline ‘Your kitchen’s secret ingredient’ dit jaar opnieuw heel wat innovatieve oplossingen met een minimalistisch design: gebruiksvriendelijk, krachtig en fluisterstil. De koploper in de productie van dampkappen in België kijkt nu al uit naar 2021, een nieuw jaar vol innovatie.

De zwarte gietijzeren gaspitten zijn robuust en kunnen op verschillende manieren opgesteld worden.

Dampkap en verlichtingselement

Met Mood biedt Novy een bijzonder 2-in-1-element: een efficiënte dampkap en een verlichtingselement. Dit product kwam in 2016 in de kleur wit op de markt, gevolgd door een zwarte versie, maar in 2020 stelde de producent de steellook voor, die perfect aansluit bij de trend naar warme kleuren. “Mood is standaard uitgerust met twee witte plafondelementen, maar je kan ook voor zwart of steellook kiezen. En wie een nog sterker accent wil, gaat voor een plafondplaat in wit, zwart of steellook”, zegt director marketing Olivier Lambert. “Maar Mood is ook een verlichtingselement, waar lichtintensiteit en kleurwarmte eenvoudig aangepast kunnen worden. Je kan kiezen tussen een warm en sfeervol wit of een kouder en functioneel wit. De ledstrips zijn bovendien energiezuinig.”

Dampkap-en-kooplaat-in-één

Novy bracht ook nieuwe modellen in het assortiment werkbladafzuigingen. Acht jaar na de lancering van de originele Up_Side afzuigdampkap kwam de specialist met een remake. De Novy Up afzuigtoren, die met Domino-inductiekookplaten gecombineerd kan worden, geeft de consument nu de keuze uit vijf vaste kookopstellingen. De gebruiker kan de dampkap manueel bedienen en een regelbare klep zorgt ervoor dat het systeem nog gerichter dampen afvoert op 0 tot 10 centimeter hoogte. Deze nieuwe versie van de Novy Up ligt qua look in lijn met de One en Novy Panorama, die ook als dampkap-en-kookplaat-in-één ontwikkeld zijn.

Novy Up is een afzuigtoren, die gecombineerd kan worden met Domino-inductiekookplaten. Novy Up geeft de consument nu de keuze uit vijf vaste kookopstellingen.

Gaspitten

De collectie kookplaten werd uitgebreid met krachtige losse gaspitten, die rechtstreeks op het werkblad geplaatst worden. Deze zwarte gietijzeren branders zijn robuust en kunnen op verschillende manieren opgesteld worden. “Er is voldoende ruimte tussen de branders voor grote potten en pannen en je hebt als gebruiker de volledige controle over de vlam. De luchtinlaat van bovenaf resulteert in een optimale werking van de branders, die een snelle en krachtige vlam geven”, zegt Olivier Lambert. “Niet alleen in het Gas Pro-gamma zijn verschillende opstellingen mogelijk. Zo kan ook een Novy-inductiekookplaat met een gaspit gecombineerd worden en uiteraard passen alle kookplaten perfect met de dampkappen uit ons hoogwaardige assortiment.”

Recirculatie als nieuwe standaard

Novy zette ook fors in op recirculatie. Met de Pure 3.0-technologie, die de sterke afzuigkracht van de Novy-dampkappen met een uiterst efficiënte vet- en koolstoffilter combineert, worden kookdampen gezuiverd terug in de ruimte geblazen. Deze filter absorbeert alle geuren en neutraliseert zelfs de sterkste geuren, zoals die van vis, voor 95 tot 100 procent. Dankzij een speciale natuurlijke coating gaat de filter tot 900 kookuren mee, waardoor hij afhankelijk van de gebruiksintensiviteit maar om de 3 tot 5 jaar vervangen moet worden. De volledige warmteterugwinning zorgt voor een aanzienlijke besparing op het energieverbruik. Deze Pure-recirculatie moet wel gecombineerd worden met een ventilatiesysteem dat de afvoer van vochtige lucht regelt.

Novy lanceerde onlangs de ‘Pure’-campagne, waarmee ze een antwoord willen geven op de vragen van klanten met betrekking tot recirculatie.

Focus op 2021

Novy biedt de klant intussen een ideale dampkap voor elk type keuken: plafond-, inbouw- en onderbouw-, eiland- en wanddampkappen, maar ook kookplaten met geïntegreerde afzuiging. “Ondanks alles was 2020 toch nog een interessant jaar met weliswaar heel wat uitdagingen op vlak van veiligheid voor personeel en klanten. Onze productontwikkeling en productie bleven actief, zodat we onze klanten konden blijven bedienen”, zegt director marketing Olivier Lambert. “We kunnen 2020 toch positief afsluiten met een groei in omzet en kijken nu al naar 2021, waar Novy opnieuw heel wat innovaties zal introduceren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details