Platform over design en techniek in de keukenbranche

NL | FR

Producten

Een hoogstaand ontwerp met geavanceerde technologie

Beko-2021-Cooking-SteamAid-Oven-Product-Beauty-Shot-3(ENT_ID=25
Beko: “De bPro500-serie bestaat uit stijlvolle, gebruiksvriendelijke toestellen, ideaal voor levensgenieters die graag lekker koken.”

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Beko

26 april 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Duurzame en steengoede huishoudtoestellen, voor minder gaan ze niet bij Beko. De fabrikant werkt onvermoeibaar aan energiezuinige apparaten die bovendien makkelijker te herstellen en te recycleren zijn, en die bij de consumenten in de smaak vallen.

De Arcelik-groep, waartoe Beko behoort, zet zwaar in op duurzaamheid. Je kon hierover alles lezen in onze vorige editie. Duurzaamheid is natuurlijk niet het enige punt dat hoog op de agenda staat. De prestaties van de toestellen zelf blijven uiteraard hoog op de prioriteitenlijst van de R&D-afdeling staan. De AutoDose inbouwvaatwassers voegen beide verhalen samen in één gamma, maar ook de nieuwe ovens met AeroPerfect technologie en de ovens binnen de Beyond-lijn verdienen de nodige aandacht.

AutoDose voorkomt dat gebruikers wasbeurt na wasbeurt overdoseren.

Altijd de juiste dosering

Iedereen wil een vaatwasser vandaag. Het zijn misschien wel de meest geliefde toestellen van allemaal in een keuken. Voeg daarbij de ecologische troef die de AutoDose-inbouwtoestellen meebrengen en je hebt helemaal een win-win. Vaatwassers met deze technologie regelen namelijk zelf de juiste dosering van het afwasmiddel. Een mogelijke overdosering door de gebruikers zal dus nooit gebeuren. Zij moeten enkel ten gepaste tijde de voorraad aanvullen, de apparaten bepalen de hoeveelheid afwasmiddel zelf op basis van de graad van vuilheid van de vaat.

Sneller en gelijkmatiger

Beko ontwikkelde met AeroPerfect een nieuwe technologie met 3D hete lucht. De ovens krijgen een nieuwe binnenkant die minder warmte verloren laat gaat en de bereidingen sneller en perfect gelijkmatig helpt garen. “De krachtige ventilator baseerden we op technologie uit de luchtvaartsector”, klinkt het bij de fabrikant. “Met 1.650 omwentelingen per minuut stuwt deze ventilator de warmte door de oven. Bovendien is deze optimale warmteverdeling nog effectiever door de combinatie van drie weerstanden: aan de koepel, op de bodem en ringvormig. Bereidingen zijn dankzij de AeroPerfect-technologie tot 27 procent sneller klaar en ze garen tot 40 procent gelijkmatiger.”

AeroPerfect maakt gebruik van een constante luchtstroom in de oven om temperatuurschommelingen te minimaliseren.

Puur en elegant

De AeroPerfect-technologie vindt uiteraard zijn weg naar een deel van de ovens van de nieuwe Beyond-collectie. Een puur en elegant design, met een kenmerkend concaaf lijntje uit inox, laat toe dat alle toestellen van deze nieuwe collectie passen in elke keuken. Daarnaast valt het nieuwe scherm met grotere en betere leesbare cijfers op, net als de nieuwe en grotere knoppen die makkelijk hanteerbaar zijn. De ovens kregen een nieuwe verlichting boven en rechts van de ovenruimte, nieuwe zijrekken, nieuwe accessoires en roosters, nieuwe ovenruimte, nieuwe koepel- en bodemweerstand en zo meer. “Een interessante feature is wel de STEAMassist-oven waarbij tijdens de bereiding stoom in de ovenruimte komt en daardoor steeds een zacht en toch knapperig resultaat oplevert. Maar ook het zacht openen en sluiten van de oven, de uitschuifbare rails en de reiniging (pyrolyse, katalyse, stoom) zijn het vermelden waard”, besluit de fabrikant.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Keukenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details