NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een fornuis voor koks met stijl en karakter
Een fornuis staat voor karakter en degelijkheid.

Een fornuis voor koks met stijl en karakter

Wereldwijd is Glen Dimplex Group een van de grootste leveranciers van huishoudelijke apparaten. Een parade­paardje van de firma zijn de fornuizen van Stoves die sinds 2000 deel uitmaken van de internationale groep. Maar ook andere keukentoestellen, zoals afzuigkappen, koelkasten en zelfs wijnklimaatkasten worden door hen gefabriceerd met dezelfde hoogstaande afwerking en vakmanschap als we van het merk gewoon zijn.

Grenzeloos kookplezier met de zoneless inductiekookplaat. Een Stoves-fornuis verpakt honderd jaar expertise in een trendy stijl.

Het verhaal van Stoves begint meer dan honderd jaar geleden. In het noorden van Engeland fabriceerde een gepassioneerd ingenieur, John Coocksye, een kookfornuis. Tot op de dag van vandaag is het zo herkenbaar Engelse fornuis een eyecatcher in vele moderne keukens. Elk Stoves-fornuis is het resultaat van meer dan een eeuw expertise. Consumenten van over de hele wereld waarderen de fornuizen omwille van hun unieke combinatie van verfijnde vormgeving met robuuste degelijkheid.

Een fornuis in de kleur van je ogen? Het kan!

Een keuken is getransformeerd van een puur functionele ruimte tot een visitekaartje van het huis. Hierdoor is er een groeiende vraag naar keuken­apparatuur die niet alleen functioneel is, maar ook karakter en stijl uitdrukt. Een Stoves-fornuis, met zijn unieke uitstraling, beantwoordt hier perfect aan en doet zelf meer. Want met de Richmond-serie kunnen klanten hun keuken bestellen in om het even welk RAL-kleur. Er zit dus geen limiet meer op het personaliseren van een keuken.

Ergonomie boven alles

Stoves mag dan wel gerenommeerd zijn om zijn jarenlange traditie van degelijkheid, toch blijft het merk niet op zijn lauweren rusten. Jaar na jaar investeren ze in innovatie. Dat gebeurt heel doelgericht op basis van concrete feedback van gebruikers. Zo werden in de vernieuwde reeks twee ovens van plaats gewisseld om de meest gebruikte oven iets hoger te positioneren. Het is een van de vele aanpassingen met nadruk op het gebruiksgemak. Ook het Touch Control Panel op de inductiekookplaten werd vervangen door een luxe knopbediening. Een knop garandeert een moeiteloze bediening zelfs met natte handen of vette vingers wat wel eens voorvalt bij het koken. En het afleesscherm van het led-display met timer werd vergroot. Met dit nieuwe display kan de kok de temperatuur van de ovens nu zelfs tot op de graad nauwkeurig instellen. Als een gerecht nu nog mislukt, zal het niet aan de oven liggen.

De Richmond-serie kan in elk RAL-kleur worden besteld.

Gerechten met een snuifje magie.

Onder invloed van de verschillende kookstijlen is het aantal kookpotten, -schalen en accessoires de laatste jaren sterk toegenomen. Stoves ontwikkelde daarom een innovatieve wereldprimeur: een inductiekookplaat zonder afgelijnde kookzones. Zo kunnen koks onbeperkt elke pan, elke vorm (en tot wel zes tegelijk) op het volledige kookoppervlak gebruiken. Een intelligent systeem onthoudt het vermogensniveau bij positieverandering. Hoe het werkt, hoeven we gelukkig niet te begrijpen om ervan te profiteren bij het koken.

Nog zo’n staaltje magie zijn de ovenfronten in doorkijkglas bij de Precision-fornuizen. Handig voor koks die graag zicht houden op hun ovenschotel wanneer die staat te sudderen. Niets spectaculair zou je denken, behalve als je weet dat ze transformeren naar ondoorzichtig zwart, zodra de oven is uitgeschakeld. Hierdoor gaat de oven opnieuw naadloos op in het geheel van de keuken.

De Stoves-wijnklimaatkast sluit perfect aan bij de stijl van de keuken.

Toost op de perfecte keuken!

Bij lekker eten horen aangepaste wijnen. Alleen staat of valt de smaak van een goede wijn met de juiste temperatuur. Ook daar heeft Stoves oplossingen voor. De stijlvolle wijnklimaatkast van Stoves met ledverlichting is leverbaar als inbouw of onderbouwmodel. Net zoals de fornuizen van het merk passen ze evengoed in een strakke als in een meer traditionele keuken. Deze wijnkasten zijn opgedeeld in temperatuurzones die afzonderlijk in te stellen zijn tussen de 5 en 22 graden Celsius. Zelfs wie geen wijnkenner is, zal hierdoor altijd genieten van zijn perfect gekoeld wijntje. Proost! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details