NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een doorbraak in de ventilatietechnologie
Een duidelijke opstelling legt de nieuwe ventilatietechnologie uit.

Een doorbraak in de ventilatietechnologie

Let’s go. Na lang weer een beursbezoek zonder coronamaatregelen en andere restricties was het signaal voor Naber om uit te pakken. Met een kleurrijke stand en een pak nieuws, zoals we van hen gewoon zijn. En met de nieuwe norm inzake keukenventilatie, zoals de fabrikant fier verkondigde.

Een traditionele drukte op de beursstand van Naber op Area30. De fabrikant stelde er in elke productcategorie wat nieuws voor en deed dit in opvallend kleurrijke ministandjes. Veruit de meeste aandacht bleek elke dag naar COMPAIR PRIME flow® te gaan. “Eén systeem, altijd een oplossing”, klinkt het. “Onze ingenieurs zijn er in geslaagd om de montage van het systeem nog te vereenvoudigen ten opzichte van zijn voorgangers en om het nog efficiënter te maken.”

Steken, vastklikken, klaar

De universele buisverbinding is het antwoord op de vraag hoe het allemaal nog eenvoudiger kon. “Het principe is even simpel als geniaal”, horen we. “De universele connector verbindt met het N-kliksysteem twee componenten met elkaar. Luchtdicht. Plakband, silicone of andere hulpmiddeltjes zijn niet langer nodig. De universele connector is er in een platte en ronde uitvoering. Voeg daarbij de compen­sator die richtingsveranderingen tot maximaal 15 graden in elke richting mogelijk maakt en je weet dat de stijve luchtkanalen van vroeger nu echt flexibel zijn geworden.”

Naber: “Een compensatie van 15 graden maakt de luchtkanalen nu echt flexibel.”

Stroop uit de luchtvaart

De montage is eenvoudiger geworden door de universele connector en de flexibiliteit die de compensator brengt. “Maar hoe zijn onze ingenieurs erin geslaagd de ventilatie nog efficiënter te maken?”, stelt Naber zichzelf de vraag. “Het antwoord vinden we in de luchtvaarttechnologie. Met nieuwe schoepen en kleine turbulatoren is de efficiëntie er nog maar eens flink op vooruit gegaan. De turbulatoren zijn eigenlijk kleine bultjes op de luchtschoepen die de wrijving minimaliseren en het afslaan van de luchtstroom voor­komen. Ze garanderen dus een optimale luchtstroom en een efficiënte werking.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details