NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een antwoord op alle recirculatievragen
Twee relatief nieuwe technologieën in één: Quantum, kookveldafzuiging en recirculatie.

Een antwoord op alle recirculatievragen

Dampkappen zonder afvoer naar buiten, dus met recirculatie, zijn aan een opmars bezig. Daar zijn verschillende redenen voor. Dampkappenfabrikant Falmec identificeerde deze trend en beschikt over een uitgebreid assortiment dat een antwoord geeft op alle mogelijke recirculatievragen.

Vroeger was het ‘simpel’. Je had de kookplaat, de dampkap erboven en een uitgang door de muur naar buiten om de kookdampen en -geuren weg te blazen. “Maar recirculatie is een populair alternatief”, weet Thibaut Sohier van Cinem, invoerder van de dampkappen van Falmec. “Door de lucht te filteren en terug in de keuken te blazen, valt de nood aan een buis naar buiten weg. In de winter blijft warme lucht gewoon binnen, in de zomer gebeurt hetzelfde met de koele lucht. En gaat het om een passiefwoning, dan is recirculatie simpelweg verplicht. Ten tweede verdwijnt ook de esthetisch storende afvoerbuis waardoor ontwerpen puurder, eenvoudiger en slanker kunnen zijn. Ten derde biedt het aan de keukenontwerpers een pak extra mogelijkheden omdat het allemaal technisch eenvoudiger is.”

De nieuwe eilanddampkap Light wint meteen de prestigieuze German Design Award 2022.

Filteren zoals de natuur het heeft bedoeld

Sohier: “De lucht wordt dus gefilterd en terug in de keuken geblazen. Als vooruitstrevende en technologisch innovatieve fabrikant kwam Falmec met een eigen ontwikkelde technologie om dit klaar te spelen. Carbon.Zeo heet de technologie die gebruik maakt van materialen van natuurlijke oorsprong. Actieve kool en zeoliet werken samen om luchtjes uiterst efficiënt te filteren. De levensduur bedraagt maar liefst vijf jaar. We raden aan om na anderhalf jaar de filter te regenereren. Dat gebeurt simpelweg door de filter in de oven te stoppen en gedurende twee uur te verwarmen op 200°C. Na vijf jaar in totaal is de filter aan vervanging toe.”

Multifunctioneel, opvallend, uniek: Spazio.

Design en techniek gaan hand in hand

Falmec staat voor dampkapoplossingen allerhande. Grote dampkappen die een echt designstatement zijn, pendules die misschien zelfs meer op verlichting dan op dampkappen lijken tot dampkappen die in de kookplaat geïntegreerd zijn. “Binnen deze drie stromingen vinden we een pak recirculatiemodellen die allemaal gebruik maken van Carbon.Zeo-filters”, legt Sohier uit. “Spazio is in alle opzichten een opmerkelijke blikvanger. Spazio is namelijk een polyvalente dampkap aangezien ook legplanken en een ophangsysteem voor keukengerei aanwezig zijn. Geïntegreerde ledverlichting belicht het volledige werkblad en de exclusieve Carbon.Zeo-filter bestrijdt vet, geur en waterdamp. In de categorie ‘grote dampkappen met Carbon.Zeo’ is zeker ook de Light-eilanddampkap het vermelden waard. Een minimalistisch en exclusief design herbergt het ultracompacte 10 centimeter hoge afzuigelement dat met zijn speciale technologie toch dezelfde zuigefficiëntie garandeert.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details