NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Duurzaamheid van a tot z
Een mooi design en duurzame technologie in één toestel.

Duurzaamheid van a tot z

Dat we maar één planeet hebben waarop we wonen en waar we dus zorg voor moeten dragen, dat beseft iedereen maar al te goed. Beko, en bij uitbreiding moedermaatschappij Arcelik, voegen de daad bij het woord en werken volop aan een duurzaam productiemodel.

Arcelik, moedermaatschappij van onder meer Beko, komt met een duidelijke en krachtige strategie rond duurzaamheid. Geen holle woorden, wel een weldoordachte visie opgebouwd rond een duidelijk statement. “Gezond leven is alleen mogelijk op een gezonde planeet”, klinkt het. “Of je nu een gezond dieet volgt, een Start To Run-programma opstart of mediteert, elke actie die je onderneemt om gezond te zijn, hangt af van de gezondheid van de planeet. Het is nu de hoogste tijd om samen in actie te komen en die boodschap krijgen we luid en duidelijk door van de consumenten. Zij willen duurzamere producten, wij nemen vandaag concrete stappen om de wereld van morgen duurzaam te maken met onze nieuw ontwikkelde technologieën.”

De consument vult één keer het afwasmiddel aan, de AutoDose-vaatwasser bepaalt zelf de benodigde hoeveelheid per programma.

Gerecycleerd materiaal

In elke productgroep introduceert of introduceerde Beko enkele duurzame kenmerken: voor de BioCycle-koelkasten worden enkele onderdelen vervaardigd uit biobased materiaal, voor de EcoFiber-ovens worden gerecyclede visnetten en ander industrieel afval aangewend voor de productie van enkele onderdelen terwijl de AutoDose-wasmachines en afwasmachines minder wasmiddel gebruiken dankzij de geïntegreerde technologie. “En dat is pas het begin”, voegt de fabrikant meteen toe. “We werken volop aan een systeem om nog meer gerecycleerd materiaal in te zetten bij de productie van toestellen en verpakkingen.”

De AutoDose-vaatwasser, deels vervaardigd uit gerecycleerd materiaal.

Voltooid verleden tijd

De AutoDose-afwasmachines dragen hun steentje bij voor het milieu. De AutoDose-technologie zorgt immers zelf voor de juiste dosering van het nodige afwasmiddel. Gebruikers vullen de voorraad ten gepaste tijde aan zodat het toestel bij elk programma en op basis van de graad van vuilheid van de vaat kan bepalen hoeveel afwasmiddel nodig is om de vaat weer schoont te krijgen. “We weten dat AutoDose-toestellen slechts 18ml afwasmiddel gebruiken om een licht vervuilde vaat te reinigen”, geeft Beko aan. “Die teller stijgt naar ongeveer 25ml afwasmiddel bij conventionele toestellen waar de consument zelf afwasmiddel toevoegt.”

Beko: “Door steeds juist te doseren, bespaart de Autodose-vaatwasser tot 28 procent op afwasmiddel per kort programma.”

Een gezonde toekomst voor iedereen

“Waarom doen we dit”, stelt Beko zichzelf de vraag. “Afwasmiddel kan fosfaten bevatten en die zijn nefast voor de kwaliteit van het water in bijvoorbeeld rivieren. Door middel van onze AutoDose-technologie gebruikt de vaatwasser enkel het afwasmiddel dat echt nodig is. Te veel afwasmiddel gebruiken, kan dus gewoonweg niet meer. Hierdoor beperken we het detergent dat in de waterwegen terechtkomt wat de kwaliteit van het water ten goede komt. Want hoe gezonder het water op onze planeet is, des te gezonder is onze toekomst.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details