NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Duurzaamheid centraal bij productinnovaties
Elk hoekje van de vaatwasser wordt bereikt met CornerIntense.

Duurzaamheid centraal bij productinnovaties

Duurzaamheid en gebruiksgemak. Geen holle woorden bij Beko en bij uitbreiding Arçelik, de groep waartoe het merk van hoogwaardige huishoudtoestellen behoort. Het zijn dan ook de aandachtspunten waarmee Beko uitpakte tijdens Batibouw.

De afgelopen jaren leerden we onze eigen keuken beter kennen dan ooit. We leerden dat het van groot belang is dat de toestellen bij onze levensstijl passen en dat ze ons leven eenvoudiger maken. “Hun rol valt zeker niet te onderschatten”, weet ook Jeroen Buys van Asogem, invoerder en verdeler van Beko in de Benelux. “Beko gaat steeds voor stijlvol, toegankelijk gebruiksgemak met behulp van een pak technologieën. En ook qua ecologische inspanningen en duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid.”

Verschillende combinaties van leds bootsen de 24-urencyclus van de zon na.

Al koelend verspilling tegengaan

De nieuwe apparaten van Beko in de categorieën koelen, koken en afwassen, zijn uitgerust met het nieuwe ‘Beyond’ design. “Een hedendaagse, moderne stijl die verbazing­­wekkende technologie in de toestellen integreert”, klinkt het op de stand tijdens Batibouw. “Een voorbeeld hiervan is de HarvestFresh die we in de koelkasten gebruiken om groenten en fruit langer vers te houden. We bootsen de 24-urencyclus van de zon na met verschillende combinaties van leds in het groenten- en fruitcompartiment. Het is bewezen dat fruit en groenten zo langer hun vitamine C en A behouden.

Efficiënt koken

Lockdowns en andere quarantaines creëerden meer tijd thuis. Veel mensen kregen ongetwijfeld de smaak te pakken door zelf meer te koken. De FlexinFull+ kookplaten van Beko staan klaar om de kookbeleving en de nauwkeurigheid naar een hoger niveau te tillen, vergelijkbaar met dat van de grote chef-koks. De kookplaat telt namelijk tot negen inductiepitten verdeeld over vier volledig flexibele kookzones plus een centrale inductiezone die zich automatisch aanpast aan de afmetingen van pot of pan. “Al die zones kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en je combineert ze naar wens”, voegt de fabrikant toe.

Een optimale warmteverdeling dankzij de luchtvaartindustrie.

Luchtvaart in de keuken

AeroPerfect. De naam van de nieuw ontwikkelde technologie zegt het eigenlijk al. Minder warmte gaat verloren tijdens het koken, bereidingen garen sneller en perfect gelijkmatig. “We baseerden ons op de luchtvaartindustrie”, legt de fabrikant uit. “Met 1.650 omwentelingen per minuut stuwt de krachtige ventilator de warmte door de oven, een optimale warmteverdeling die nog effectiever is dankzij de combinatie van drie weerstanden, eentje aan de bovenzijde, eentje op de bodem en ringvormig. Bereidingen zijn tot 27 procent sneller klaar en tot 40 procent gelijkmatiger gegaard.”

Minder product nodig

Na het koken en het eten wacht onvermijdelijk de afwas. Maar ook daar komt Beko met de helpende hand die tegelijkertijd rekening houdt met het milieu. “Wassen heeft een impact, of het nu om de vaat of je kleren gaat”, weet Beko. “Daarom ontwikkelden we AutoDose, een technologie die de toestellen laat bepalen hoeveel product nodig is om een optimaal resultaat te bekomen. Ongeveer één keer per maand vult de gebruiker het reservoir aan, de vaatwasser doet de rest. We berekenden dat tot 28 procent minder detergent nodig is, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Voeg daarbij de ontwikkelingen van de CornerIntense, onze sproeiarm die een vierkant parcours aflegt en zo elk hoekje in de vaatwasser bereikt, en je weet dat ook bij de vaatwassers onze technologie ter hulp schiet.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details