NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Duurzaam zonder comfortverlies
Grundig: “Met onze ovens verminderen consumenten hun ecologische voetafdruk.”

Duurzaam zonder comfortverlies

Wie Arçelik zegt, zegt duurzaamheid. In het DNA van de groep, en dus meteen ook in het DNA van alle merken, zit het respect voor alle natuurlijke hulpbronnen ingebakken. Dus ook bij het Duitse Grundig dat huishoudelijke toestellen ontwikkelt die met hun energie-efficiëntie een positieve impact hebben op het milieu en tegelijk de rekeningen van de gebruikers onder controle houden.

Net als Beko behoort ook Grundig tot de grote Arçelik-groep en daar stromen duurzaamheid en zorg dragen voor de natuur door de aderen. De missie van Grundig is dan ook klaar en duidelijk: streven naar een duurzamere toekomst. “Al onze toestellen, van de keuken tot de badkamer, helpen de consumenten bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk”, klinkt het vastberaden. “Via de uitstekende energie-efficiëntie en innovatieve technologieën slagen we erin om producten van hoge kwaliteit te ontwikkelen die bovendien helpen het energieverbruik te verminderen.”

Grundig: “Onze energie-efficiënte toestellen hebben een positieve impact op zowel het milieu als de energierekening van de gebruikers.”

Weg met microvezels

Noem het een bijkeuken, een extra keuken of een bergruimte, die extra ruimte waar bijvoorbeeld een tweede koelkast of diepvriezer kan staan, biedt ook ruimte voor een wasmachine. Niet meteen een keukentoestel maar wel een apparaat waarbij Grundig een innovatief systeem integreerde om microvezels te filteren. “Plastic afval is immers een enorm probleem in de oceanen, zowel zichtbaar als onzichtbaar”, weet Grundig. “In de vorm van microvezels komt het zelfs tot op onze borden. Twee derde daarvan is dan nog eens afkomstig van onze eigen was. Onze nieuwe wasmachine met geïntegreerd microvezelsysteem filtert tot maar liefst 90 procent van de microvezels uit de was.”

Technologie ten dienste van kookbeleving en energieverbruik.

Oude visnetten in de oven

In de keuken zijn de koelkast en de oven uiteraard onmisbare toestellen. Ook bij deze prominent aanwezige toestellen slaagt Grundig erin gerecycleerde materialen te gebruiken. Zo ontwikkelde de fabrikant een koelkast waarbij de zichtbare plastic onderdelen gemaakt zijn van bioplastics en waarbij eierschalen een tweede leven krijgen als innovatieve isolatiematerialen. “Samen met andere voedselresten als soja en maïs ondersteunen deze eierschalen een langere houdbaarheid en een vermindering van de CO2-uitstoot”, legt de fabrikant uit. “We plukten vandaag ook al ongeveer 120 ton oude visnetten uit de oceanen en maakten er een hittebestendig composiet van. Dit gebruiken we dan waar kan in onze ovens.”

Duurzaamheid tot in de bijkeuken, ook bij de wasmachines.

Ook in productie

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten gaat het bij Grundig uiteraard om de prestaties ervan. “De toestellen moeten doen waarvoor ze bedoeld zijn”, aldus de fabrikant. “Maar tegelijkertijd behouden we het duurzaamheidsprincipe als belangrijke pijler en moeten de toestellen zo duurzaam mogelijk werken, een gezonde levensstijl bevorderen en voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en esthetiek. Maar het gaat bij Grundig verder dan de toestellen alleen. Al van bij de productie besteden we de grootst mogelijke zorg aan het milieu. We zijn dan ook heel trots te kunnen zeggen dat onze fabrieken wereldwijd koolstofneutraal produceren. En we blijven continu op zoek gaan naar nieuwe manieren om het centrale idee van duurzaamheid in onze producten
te integreren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details