Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Driedubbel feest

AL_V_Zug_Frontal_39216_AdobeRGB_crop

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | V-ZUG

15 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Eén ding is zeker, de keukensector weet wat flexibiliteit is. In tijden van lockdowns en andere beperkingen rechtten de keukenprofessionals de rug. Innovaties, productlanceringen, opmerkelijke projecten… En nu zijn de beurzen en events weer van de partij.

Na anderhalf jaar COVID-19 en al haar gevolgen was de voorbije septembermaand een opluchting en meteen een klepper van formaat. Dankzij de versoepelingen in de covidmaatregelen waren er weer tal van (inter)nationale beurzen en events. V-ZUG was prominent aanwezig in Löhne en Milaan.

La Casa Fluida, een ambitieus project waaraan V-ZUG met plezier meewerkte.

Het huis van de toekomst

Elle Decor vroeg aan architecte Elisa Ossino en landschapsarchitect Marco Bay om een volledig nieuw huis te ontwerpen. Insteek van het project: hoe zal het huis van de toekomst voldoen aan de (nieuwe) eisen van de bewoners? In het historische Palazzo Bovara creëerden ze La Casa Fluida, een woning van elf opeenvolgende ruimtes, binnen en buiten, waarbij comfort maar vooral de flexibiliteit van ruimtes centraal staan. Naast design en architectuur zijn ook een natuurlijke benadering van technologische interfaces en duurzaamheid belangrijke pijlers in het project. V-ZUG is prominent aanwezig in La Casa Fluida, in de leefruimte met twee RefreshButlers en in de keuken tal van apparaten uit de nieuwe Excellence Line, het Fullflex-kookveld en de Adora-vaatwasmachine. “We zijn zeer trots dat we gevraagd werden om deel uit te maken van dit ambitieuze project”, klinkt het bij V-ZUG. “Een uitgelezen kans om V-ZUG uitgebreid voor te stellen en de aandacht te vestigen op onze toestellen in een setting die designers, architecten en de media aantrok. Daarnaast waren we aanwezig bij verschillende partners en hadden we een eigen stand.

Excellent niveau

Ook in Duitsland vond het internationale keukenpubliek een pak keukenlekkers. De gekende Küchenmeile vond weer plaats. Elk jaar trekken vele geïnteresseerde keukenprofessionals naar deze hoogmis. Ook V-ZUG was opnieuw van de partij. Samen met vier andere gerenommeerde merken opende V-ZUG de deuren van het beurscentrum Architekturwerkstatt. “Het uitgelezen platform om de bezoekers hier onze nieuwe Excellence Line voor te stellen”, benadrukt Michel Van Dommelen van V-ZUG België tijdens de rondleiding. “We zijn trots op deze nieuwe toestelgeneratie die de bak- en (combi-)stoomovens naar een revolutionair hoog niveau tillen. Maar we zijn vooral blij dat we ze ‘in het echt’ aan de wereld kunnen en mogen tonen.”

V-ZUG: “Eindelijk kunnen we de Excellence Line aan de wereld voorstellen.”

Stoomfeest

Wat ooit begon met eenvoudige waterdruppels is vandaag een zeer nauwkeurige technologie geworden. Eentje die vandaag een verjaardag viert. V-ZUG viert 20 jaar stomen en blikt graag terug op dit succesverhaal dat uitmondt in de lancering van de Excellence Line. “In 2001 kwamen we met de Combi-Steam SL, een veelzijdig inzetbaar toestel dat de stoomfuncties combineerde met de conventionele bereidingsprogramma’s van de bakoven”, schetst Van Dommelen. “Het toestel was een hit dankzij de geraffineerde combinatie van gestuurde stoom, echte hete lucht en de intelligente technologie. Eenvoudig, veilig en snel kwamen de beste kook- en bakresultaten op tafel. En in het jubileumjaar komen we met de Excellence Line, wellicht onze grootste mijlpaal op het gebied van techniek en design. Geen eindpunt, we staan klaar voor nog eens 20 jaar topproducten en innovaties.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details