NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Doorgedreven personalisatie van de keuken
Ook klassiekere vormen en stijlen blijven in.

Doorgedreven personalisatie van de keuken

Een echte thuis sluit maximaal aan bij je persoonlijke wensen, noden en voorkeuren. De vraag naar het personaliseren van elk aspect van het interieur is dus groot, ook wat de keuken betreft. Uiteraard zijn er heel wat manieren om daarop in te spelen. Een bijzonder werkblad, eindeloze mogelijkheden voor de kastafwerking, een keukenkraan in een accentkleur, … Laat ons in dit rijtje zeker het kastenbeslag niet vergeten. Enkele trends op een rijtje en wat toekomstmuziek.

Black and gold

Bekijken we het kastenbeslag in de keuken, dan blijft zwart het goed doen. Na meerdere jaren is het nog steeds de trendkleur bij uitstek. Al krijgt zwart meer en meer het gezelschap van zachtere tinten. Goud en messing worden steeds populairder, in navolging van de algemene beslagtrends in de interieursector, en ook zilver doet het goed als beslagkleur. Daarnaast zijn de pastelkleuren almaar meer in trek. Vaak worden deze zachte tinten gebruikt in combinatie met zwart. Voor een modern resultaat, met een persoonlijke touch.

Kleuren mixen dus? Jazeker. Niet enkel op vlak van het beslag trouwens. Deze trend zien we op verschillende vlakken opduiken. Denk maar aan twee kleuren, voor de keuken­kastjes bovenaan en onderaan. Of aan een intense accentkleur en een zachte tint op de vloer. Of gebruik dezelfde materialen met verschillende patronen. Alles kan. Laat ook met het kastenbeslag dus zeker je creativiteit de vrije loop.

De toekomst is milieuvriendelijk

Gespot op de buitenlandse beurzen: in de interieursector in het algemeen, en ook bij beslag in het bijzonder, blijft milieuvriendelijkheid aan belang winnen. Bij ons zijn de richtlijnen en normeringen op dat vlak nog niet zo streng. De R&D van beslagproducenten focust dan ook nog niet zo nadrukkelijk op dit thema. We verwachten evenwel dat de trend binnen enkele jaren in België evenzeer hoog op de agenda komt. Groen is dus niet enkel een belangrijke trendkleur, maar ook de tint die de mindset van interieur- en keukenbouwers steeds meer binnendringt. Het is dan ook een goed idee om je productieprocessen en materialen nu al eens onder de loep te nemen. Inclusief het kastenbeslag. Zo ben jij alvast klaar voor de toekomstige ecologische verwachtingen
en verplichtingen.

Kasten personaliseren? Het kastenbeslag biedt veel mogelijkheden.

Dichte keukenkasten

Dichte kasten, met name bovenkasten, maken hun revival in de keuken. Door spullen uit het zicht op te bergen, ontstaat een rustige sfeer en een minimalistisch effect. En dat spreekt klanten opnieuw meer aan dan de voorbije jaren. Uiteraard zijn planken of open kasten een perfecte aanvulling, maar dan eerder als eyecatcher. Bij gesloten kasten komt het belang van dat vaak onderschatte element weer op de voorgrond. Inderdaad, het kastenbeslag. Aan jou, keukenbouwer, om de klant duidelijk te maken welke impact kastenbeslag kan hebben op de uitstraling van de volledige keuken. En om erover te waken dat die impact positief is en het keukenontwerp niet ontsiert.

Zwart wordt gretig gecombineerd met beslag in goud, messing of zilver.

Keukenbouwers verruimen hun blik

De keukenbouwer zet zijn ervaring en expertise bovendien steeds vaker ook buiten de keuken in. Niet zozeer als aparte pijler, wel in projecten waar niet enkel de keuken aangepast wordt. Eén vakman voor meerdere ruimtes dus. En de dressing is een van de meest voorkomende, zo weet beslagspecialist Van Opstal. “Heel wat bouwers of verbouwers nemen een dressing mee in hun plannen”, weet Purchasing Manager Sophie Werbrouck. In die zin is een beetje ‘buiten de lijntjes’ kleuren toegestaan, warm aangeraden zelf. En beslagfabrikanten denken graag met je mee.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details