NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Discreet geïntegreerde dampkap als hart van modulair designelement
De Novy Pureline Frame omvat een krachtig afzuigsysteem, discreet gemonteerd in een robuust metalen frame met een minimalistisch design.

Discreet geïntegreerde dampkap als hart van modulair designelement

De dampkap is in de eerste plaats een functioneel apparaat, dat dampen, geuren en vetten tijdens het koken afvoert. Vandaag draagt ze als designelement ook een steentje bij aan de esthetische afwerking van elke keuken. Novy zet fors in op innovatie en design van hun dampkappen en kookplaten. Elke nieuwe ontwikkeling wordt optimaal afgestemd op de wensen en behoeften van keukenbouwer en consument. Voor de nieuwe Novy Pureline Frame is dat niet anders. Dit modulaire designelement op basis van een robuuste metalen frameconstructie omvat een krachtig Novy Pureline afzuigsysteem met een sfeervolle verlichting en laat de klant toe om op een flexibele manier legplanken te integreren.

De Novy Pureline vormt het hart van deze innovatieve ontwikkeling. De keukenbouwer of bouwheer bepaalt verder zelf de invulling met legplanken.

Elk gesprek met Olivier Lambert en Hein Haasjes, respectievelijk director marketing en product manager bij Novy, is doorspekt met enthousiasme, drang naar innovatie en focus op design. Voeg daarbij de jarenlange ervaring in de ontwikkeling en productie van dampkappen en kookplaten en je krijgt telkens weer een interessant verhaal. “Het heeft geen zin om innovaties te ontwikkelen als niemand in de markt er naar vraagt. Daarom luisteren we continu naar de architect, installateur en consument om daarna met nieuwigheden uit te pakken. Het ruime assortiment innovatieve dampkappen en kookplaten, die we de laatste jaren met succes in de markt gelanceerd hebben, is daarvan het sprekende bewijs. Zo is onze Novy Pureline een dampkap die zeer discreet in het plafond boven een kookeiland of in een decoratieve nis ingewerkt kan worden. Een geoptimaliseerde randafzuiging, een sfeervolle verlichting en een intuïtieve bediening zijn de belangrijkste troeven van dit krachtig, maar fluisterstil afzuigsysteem”, vertelt Olivier Lambert. “Onze R&D-afdeling gaat geen enkele uitdaging uit de weg en zo ontstond de idee om de dampkap te integreren in een robuust metalen frame, waarin de keukenbouwer of bouwheer naar eigen wens ook de nodige legplanken kan monteren. Novy Pureline Frame is de naam van deze innovatie, die met zijn design een ware eyecatcher boven elk kookeiland vormt.”

Novy levert deze maatoplossing met dimbare ledspots voor integratie in de legplanken. Zo wordt de sfeervolle verlichting over het volledige kookeiland doorgetrokken.

Modulariteit als grootste troef

Novy biedt de keukenbouwer en consument dus een totaaloplossing die met het robuuste metalen frame perfect inspeelt op de stijgende vraag naar een industriële look in moderne keukens. Dit designelement draagt duidelijk de handtekening van de dampkapfabrikant en wordt volledig op maat aangeleverd. “Onze Novy Pureline vormt het hart van deze innovatie en die moet uiteraard boven de kookplaat in het frame gemonteerd worden. We hebben ook bewust voor een framediepte van 80,6 centimeter geopteerd, want daardoor kunnen ruime legplanken van maar liefst 75 centimeter diep gebruikt worden. Met onze focus op dergelijke details maken we toch wel het verschil ten opzichte van andere gelijkaardige constructies”, licht Hein Haasjes toe. 

“Naast de kracht van de Novy dampkaptechnologie en het minimalistische design van de constructie is de modulariteit de grootste troef van deze nieuwe ontwikkeling. Zo bepalen de klanten op basis van de beschikbare ruimte boven het kookeiland en de indeling van de keuken of ze kiezen voor een constructie met twee, drie of vier frames, of de frames opgehangen worden met een hoogte van 70 of 80 centimeter en waar de legplanken geïntegreerd worden. Ook bij het bepalen van de afstand tussen de verschillende frames krijgt men vrij spel tot een maximum van 125 centimeter, waardoor een Pureline dampkap van 90 of 120 centimeter breed geïntegreerd kan worden. We hebben wel de dikte en diepte van de legplanken vastgelegd, maar als keukenbouwer of bouwheer bepaal je zelf welk type plank je gebruikt en in welke kleur je die lakt. Zo kan je alles perfect afstemmen op de look-and-feel van de keukenkasten. We leveren dimbare ledspots, die eenvoudig in de legplanken van 18 of 25 millimeter dik gemonteerd kunnen worden. Daardoor kan de sfeervolle verlichting van de dampkap over het volledige kookeiland doorgetrokken worden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details