NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Designverlichting die ieder keukenontwerp naar een hoger niveau tilt
De Shelf sluit perfect aan bij de visie van Novy om verschillende functies in een product te combineren. Zo biedt deze oplossing verlichting en opbergruimte.

Designverlichting die ieder keukenontwerp naar een hoger niveau tilt

Consumenten willen hun droomkeuken gerealiseerd zien. Ze rekenen daarvoor op de vakkennis van de keukenbouwer, die hun aanspreekpunt is voor een compleet pakket met meubilair, elektrische apparatuur, … Steeds vaker hoort daar ook designverlichting bij. Functioneel licht in combinatie met sfeerverlichting creëert namelijk een nog aangenamere beleving in onze hedendaagse woonkeuken. Met Wall, Pendant en Shelf – van de hand van Jansen en de Bont – biedt Novy vanaf nu ook stijlvolle, energiezuinige verlichting met een minimalistisch design en een unieke bediening met een eenvoudig handgebaar. Zo kunnen keukenverdelers nu bij dezelfde partner terecht voor de afzuiging, kookplaat en verlichting.

De dampkappen van Novy worden gekenmerkt door hun krachtige, maar stille werking en hun minimalistisch, doordacht design, waarin ook verlichting een steeds grotere rol speelt. “Zelfs onze eerste modellen waren uitgerust met een lamp als functionele verlichting boven het fornuis. Vooral de laatste jaren zetten we versterkt in op de ontwikkeling van designverlichting als onderscheidend element in onze producten. Onze Phantom-eilanddampkap springt er op dat vlak echt uit: functionele, dimbare verlichting op het kookeiland, strooilicht als sfeerelement naar het plafond toe en zelfs interne verlichting die de afzuiging als designelement in de keuken accentueert”, vertelt director marketing Olivier Lambert. “Alleen een werkbladafzuiging valt moeilijker te combineren met geïntegreerde verlichting. Daarom gingen we op zoek naar een alternatief en kwamen zo uit bij de stijlvolle verlichtingsoplossingen van Jansen en de Bont, die door hun pure design elk keukenontwerp naar een hoger niveau tillen.”

Met de Wall ontwikkelden de industrieel vormgevers een elegante wandverlichting.

Wall, Pendant en Shelf: meer dan verlichtingselementen

Matthijs Jansen en Jorg de Bont hebben met veel gevoel voor design hun passie voor verlichting omgezet naar verschillende innovatieve oplossingen met een strakke vormgeving en herkenbare stijlelementen. Deze volledige recyclebare en energiezuinige ledverlichtingsobjecten zijn vervaardigd uit gestraald en zwart geanodiseerd aluminium, waardoor ze een elegante matzwarte afwerking hebben. Bovendien benadert het licht met een Colour Rendering Index (CRI) van 95 procent zeer sterk het natuurlijke daglicht, waardoor het eten tijdens het koken zijn ware kleur behoudt. “De industrieel vormgevers uit het Nederlandse Eindhoven ontwierpen drie modellen: de Wall-wandverlichting, de Pendant-hanglamp met boven- en onderverlichting en de Shelf als een stijlvol planchet”, licht een enthousiaste director marketing toe. “Deze laatste sluit eigenlijk perfect aan bij onze visie om verschillende functies in één product te combineren. Ze biedt niet alleen de nodige verlichting op het werkblad, maar doet met een draagvermogen van 30 kilogram per meter ook dienst als extra opbergruimte voor keukenbenodigdheden.”

De bediening gebeurt via Gesture Control, met andere woorden: een simpel handgebaar zonder iets aan te raken.

Geen vette vingers door Gesture Control

Deze producten zijn ook eenvoudig in gebruik, wat in een keuken een niet te onderschatten voordeel is. Hoe vaak gebeurt het niet dat je de verlichting moet aanzetten, terwijl je bezig bent met de bereiding van gerechten. Dan heb je de keuze tussen tijd verliezen door je handen te wassen of overal vuile, vette vingers achterlaten. Met de nieuwste aanwinsten van Novy is dat probleem verleden tijd. De bediening gebeurt namelijk niet met een schakelaar, draaiknop, afstandsbediening of app, maar gewoon via Gesture Control. Door de geïntegreerde sensor kan men met een simpel handgebaar – zonder aanraking – de verlichting aan- en uitschakelen of dimmen, maar ook de kleur aanpassen, overschakelen van functionele onder- naar sfeervolle bovenverlichting en omgekeerd. Ja, zelfs de lichtbundel mee laten bewegen en verplaatsen naar elke gewenste locatie is mogelijk. “Al bij de eerste contacten zagen we heel wat mogelijkheden om deze producten versterkt in de markt van de keukeninrichting te zetten, zelfs wereldwijd via het netwerk van The Middleby Corporation, waar wij sinds vorig jaar deel van uitmaken. Zo kunnen keukenverdelers naast de gebruikelijke maatkasten, kookplaten, afzuigingen en andere elektrische apparatuur ook eenvoudig installeerbare en bedienbare designverlichting aanbieden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details